Menu Sluiten

Leendert Verduijn

Al op jonge leeftijd luisterde Leendert Verduijn (1996) gefascineerd als hij iemand hoorde orgelspelen. Door het na te doen leerde zichzelf het orgelspel aan. Zijn eerste lessen kreeg hij van Hans Pors, organist te Bodegraven. In 2012 werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium en kreeg les van Reitze Smits. Een jaar later begon hij zijn opleiding aan het Codarts Conservatorium Rotterdam bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie). In 2018 voltooide hij zijn Bachelor en in 2020 rondde hij ook de opleiding ‘Docent Muziek’ af. Sinds september 2020 volgt hij een Master bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Daarnaast studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits.

Leendert volgde masterclasses bij o.a. Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Tijdens de zomeracademie van het International Organ Festival in Haarlem kreeg hij les van o.a. Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won hij de 1e prijs bij het 25e Govert van Wijnconcours Maassluis en de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours.

Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Ook is hij parttime Docent Muziek aan het Driestar College en heeft hij een bloeiende lespraktijk voor orgel en piano in Gouda. Leendert speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

X Sluiten
vrachtwagen theorie