Menu Sluiten

Ilaria Centorrino

Ilaria Centorrino is geboren in Messina (Italië) in 1998. In juni 2021 studeerde zij magna cum laude af in orgel aan het Conservatorium van Cosenza bij Emanuele Cardi. In 2022 volgde ze een stage aan de University of Kansas (VS) bij James Higdon en Olivier Latry. Ze gaf orgelconcerten in Italië, Portugal, Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Ilaria won verschillende concoursen waaronder het Fondazione Friuli Concours in Udine (Italië) en de 8e International Organ Competition Pierre de Manchicourt in Frankrijk. Ook won zij de 3e prijs in de Miami International Organ Competition en de 3e prijs in de 7e Sweelinck International Organ Competition in Amsterdam.

Ze is ook een van de zes finalisten van de Elizabeth B. Stephens International Organ Competition die in juni 2022 in Atlanta (Georgia, VS) zal plaatsvinden.

In november 2018 nam ze haar eerste cd op voor Urania Records op het Pinchi-orgel in de San Giorgio Basiliek in Ferrara. Volgend jaar brengt ze haar nieuwste cd uit met ‘Pedals Only’ orgelmuziek.

X Sluiten
vrachtwagen theorie