Menu Sluiten

Ágoston Tóka

Ágoston Tóka studeerde in 2013 met de hoogste onderscheiding af aan de Ferenc Liszt Muziekacademie in Boedapest. Zijn leraren waren János Pálúr, László Fassang en István Ruppert. Naast het orgel leerde hij piano bij Ilona Prunyi en barokke kamermuziek-continuospel bij Miklós Spányi. Hij nam deel aan masterclasses van David Titterington, Christoph Bossert, Olivier Latry en Sietze de Vries.

Hij is prijswinnaar van prestigieuze internationale orgelconcoursen zoals de Bach-Liszt International Organ Competition in Erfurt-Weimar-Merseburg (2011) en de International Organ Competition Pierre de Manchicourt in Frankrijk (2016). Hij won ook de Bach Prijs in St Albans in 2017. Hij ontving de ‘Studiebeurs van de Hongaarse Republiek’ in 2012, de Junior Prima Prijs in 2013 en de Annie Fischer Studiebeurs in 2015, 2018 en 2019.

Als kerkmusicus was hij organist bij de Újpest Baptist Church en bij het Centraal Koor van de Hongaarse Baptist Church. Hij speelt regelmatig in concerten als solist, koorbegeleider en als basso continuospeler in barokmuziekensembles.

X Sluiten
vrachtwagen theorie