Menu Sluiten

Orgelconcert Janny de Vries

Orgelconcert Janny de Vries

Orgelconcert Janny de Vries

Vaste organiste van het Pelstergasthuis, Janny de Vries, sluit de vierdelige zomerserie orgel-inloopconcerten in de Pelstergasthuiskerk af. Ze bespeelt het oorspronkelijk uit 1627 daterende Schnitgerorgel.

Aanvullende informatie

Toegang -

Verdere informatie

Organiste Janny de Vries geeft op zaterdagmiddag 29 juli het afsluitende concert van de zomerserie orgel-inloopconcerten in de Pelstergasthuiskerk. Het concert begint om 13:30 uur. De kerk is open vanaf 13:00 uur.

Op het oorspronkelijk uit 1627 daterende Schnitgerorgel speelt ze werken van Walther, Pasquini, Vetter, Gabrieli en Tunder. Janny de Vries studeerde aan het Stedelijk Conservatorium hoofdvak orgel bij Wim van Beek in Groningen waar zij in 1993 haar Master of Music diploma heeft behaald. Zij is sinds 1991 organist van het Schnitgerorgel in de Pelstergasthuiskerk te Groningen en al vele jaren organist van de Protestantse Wijkgemeente Martinikerk te Groningen. Tevens is zij vanaf 2009 organist van de Doopsgezinde Gemeente Groningen.

Janny de Vries werkte mee aan verschillende CD’s. In 1999 verscheen van haar een live CD uitgevoerd op het Schnitgerorgel in de Martinikerk te Groningen. In 2003 volgt een opname van haar op het orgel van het Pelstergasthuis voor de CD ‘Arp Schnitger in Nederland’. In 2012 werkte zij mee aan de CD ‘Vier herboren Groningse orgels’ van de Stichting Groningen Orgelland. Na afloop van het concert, om 14:00 uur, is de mogelijkheid tot deelname aan een korte rondleiding door het Pelstergasthuis, dat uit 1267 dateert. Bewoner van het Pelstergasthuis, de heer Francois Meijer, toont een aantal bijzondere plekken. Het concert is gratis, collecte in contanten. Voor de bezoekers van het concert staan na afloop gratis koffie en thee klaar in de consistorie. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen en Stichting Heiligen Geest Gasthuis

registration -

 

Datum en tijd

zaterdag 29 juli 2023 om 13:30

Deel dit bericht

X Sluiten