Menu Sluiten

Lunchpauze concert Theo Jellema

Lunchpauze concert Theo Jellema

Lunchpauze concert Theo Jellema

1 1 people viewed this event.

Het 4de lunchpauze concert wordt gegeven door de Theo Jellema en is onderdeel van het Peter de Grote Festival. Entree € 2,50 met reservering of € 4,- bij de ingang van de kerk. (reserveren is vanwege de registratieplicht, snelle doorst…

Aanvullende informatie

Toegang - € 2.5

Verdere informatie

Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. Naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden en als docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en het conservatorium te Zwolle/Arnhem heeft hij een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen en naar Japan. Verschillende ‘integrales’ trokken de aandacht: in 1990 speelde hij alle orgelwerken van César Franck (Martinikerk Franeker), in 1999 het complete orgeloeuvre van Olivier Messiaen (Grote Kerk Leeuwarden, Martinikerk en Sint Martinuskerk Sneek) en in 2000 volgde een Bach-integrale (Grote Kerk Leeuwarden). In de zomer van 2003 wijdde hij zich aan Vierne’s Pièces de Fantaisie (Martinikerk Franeker).
Theo Jellema is regelmatig jurylid bij orgelconcoursen. Hij maakte cd-opnamen van belangrijke historische orgels en leidt, soms alleen, soms samen met Jan Jongepier, orgelreizen.
Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille “Arts-Sciences-Lettres” toegekend.

Theo Jellema | Stichting Peter de Grote Festival

Programma

De eerste helft van het programma bevat muziek van 17e-eeuwse Engelse componisten. Zij hadden weinig contact met muzikale ontwikkelingen op het continent. Het unieke idioom waarvan ze zich bedienen is daaraan te danken.
In een vergelijkbaar isolement werkten hun Spaanse tijdgenoten. Ook zij spreken een volstrekt eigen muzikale taal. Daaraan is het tweede deel van het programma gewijd.
Als scharnier fungeert in het midden van het programma Theo Jellema’s Fantasia II, gecomponeerd in het isolement van de corona lock down in april/mei 2020.

Giles Farnaby (1562-1640) – Fantasia 

Thomas Morley (1557-1602) – Fantasia

Giles Farnaby (1562-1640) – Spagnioletta

John Blow (1649-1708) Double Voluntary

Theo Jellema (*1955) – Fantasia II 

Francisco Correa de Arauxo (1583?-1654) -Tiento de medio registro de tiple de setimo tono, Tiento y discurso de segundo tono

registration - https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10080519?stlt=egp

 

Datum en tijd

vrijdag 23 juli 2021 om 12:45

Deel dit bericht

X Sluiten