Menu Sluiten

Bach Integrale Leo van Doeselaar

Bach Integrale Leo van Doeselaar

Bach Integrale Leo van Doeselaar

1 1 people viewed this event.

Organist Leo van Doeselaar geeft het 20ste concert in een serie van 25 concerten, waarin hij samen met collega Erwin Wiersinga alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk ten gehore brengt. Thema van het concert is ‘Een vroege Kerst. ‘.

Aanvullende informatie

Toegang - € 12.50

Verdere informatie

Ieder jaar lijken de kerstbomen vroeger aangeboden te worden. Ongewild sluiten de twee titulair-organisten van de Martinikerk met het twintigste concert van de integrale Bach-cyclus bij deze gewoonte aan. Nu de voltooiing van de 25 uur orgelmuziek van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk nadert was er geen andere keuze dan de nog te spelen Kerstkoraalbewerkingen toch al midden oktober te laten horen en een ieder misschien al ongewild in een voorzichtige Kerststemming te brengen.

Geflankeerd door de enige nog openstaande triosonate en de klaviertoccata in D BWV 912, die model stond voor het orgelpreludium BWV 532, klinken er op 14 oktober koraalbewerkingen uit met name Bach’s vroegere scheppingsperioden. Het blijft steeds wonderbaarlijk te ervaren met hoeveel creativiteit Johann Sebastian Bach van jongs af aan de hem zo vertrouwde koraalteksten in een bijna onafzienbare muzikale verscheidenheid in orgelmuziek wist om te zetten. Geholpen door de kleurenpracht van het Martini-orgel kunnen de door Bach bedoelde afwisselingen en karakteriseringen optimaal tot uitdrukking gebracht worden.

registration - https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10173478?stlt=egp

 

Datum en tijd

zaterdag 14 oktober 2023 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten