Menu Sluiten

Bach Integrale – Leo van Doeselaar

Bach Integrale – Leo van Doeselaar

Bach Integrale – Leo van Doeselaar

Titulair-organist Leo van Doeselaar geeft het 18e concert in de serie van 25 concerten waarin hij, samen met titulair-collega Erwin Wiersinga, alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach in de Martinikerk ten gehore brengt. Het thema van dit concert is …

Aanvullende informatie

Toegang - € 10

Verdere informatie

‘Himmelhoch jauchzend, zu Tode betrübt’ is een uitdrukking in het Duits, die zelfs in onze taal een plaatsje gevonden heeft.
We weten niet of deze uitdrukking op de persoonlijkheid van Johann Sebastian Bach betrekking had, maar Bach kon in ieder geval als geen ander alle schakeringen en nuances in het gevoelsleven van een mens in muziek omzetten.

In alle concerten sinds het begin van deze Bach-marathon in de Martinikerk is het hele scala aan muzikale uitdrukkingen te horen geweest en in de acht concerten die nog resten van zijn 25 uur orgelmuziek gaat de jonge, middelbare en bijna oude Bach daar gewoon mee door.
De titel ‘Himmelhoch’ heeft hier ook betrekking op het Kerstlied Vom Himmel hoch, da komm ich her dat Bach meerdere keren bewerkt heeft en in 1747 als bouwsteen genomen heeft voor een indrukwekkende reeks van vijf canons.
Op 3 december gaat het ook van gevoelig, intiem tot uitbundig, stoer, fijnzinnig tot zelfs bijna cerebraal in het grote slotwerk van deze 18e Bach-avond.

€ 10,- in de voorverkoop en € 12,50 bij de ingang van de kerk

registration - https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10115427?stlt=egp

 

Datum en tijd

zaterdag 03 december 2022 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten