Menu Sluiten

Deelnemers

Klik op de afbeelding voor meer informatie

Eri Takata
Eri Takata
Japan

Eri Takata is geboren en getogen in Japan. Ze studeerde orgel bij Aya Iinuma, Hatsumi Miura en Makiko Hayashima, aan de Ferris University van Yokohama in Japan. Na het behalen van haar bachelordiploma orgel in 2017, kwam ze naar Europa om haar muzikale opleiding voort te zetten. Tijdens het academiejaar 2018-19 studeerde ze orgel aan het Conservatorium van Straatsburg bij Francis Jacob en Martin Gester. In september 2019 begon ze aan een masterprogramma aan het Conservatorium van Lausanne (HEMU), in de klas van Benjamin Rhigetti. In 2021 behaalde ze haar masterdiploma. Momenteel studeert zij orgel in Frankrijk, aan het Conservatorium van Caen bij Erwan le Prado. Ze is titulair organist in de kerk van Corsier-sur-Vevey, Zwitserland.

Niels Adema
Niels Adema
The Netherlands

Niels Adema is in 1986 geboren te Hilversum. Vanaf zijn zesde levensjaar kreeg hij orgelles van zijn vader Ton Adema. Daarna kreeg hij les van Toon Hagen in de Grote of Sint Michaëlskerk in Zwolle.

Niels studeerde hoofdvak orgel en kerkmuziek bij Reitze Smits aan de HKU. Bij verscheidene orgelconcoursen viel hij in de prijzen. Daarnaast is hij werkzaam als docent muziek op het Van Lodenstein College in Kesteren en Barneveld.

Ook is hij vanaf zijn vijftiende levensjaar organist in de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Als dirigent en begeleider is hij actief bij verscheidene koren.

Diederik Blankesteijn
Diederik Blankesteijn
the Netherlands

Diederik Blankesteijn (1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Hij studeerde orgel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, Matthias Havinga en Pieter van Dijk. Het eindexamenconcert waarmee hij in 2021 zijn studie afsloot, werd beoordeeld met een 9,5. Hij is breed georiënteerd als klavierspeler en volgde ook lessen piano (bij Frank Peters en Wouter Bergenhuizen), basso continuo en improvisatie (bij Miklós Spányi en Rien Donkersloot) en klavichord (bij Menno van Delft).

Diederik won prijzen op verschillende orgelconcoursen. In 2022 werd zijn orgeltranscriptie van de pianosonate van Franz Liszt uitgegeven bij Edition Pors. Als kerkmusicus heeft hij de Bevoegdheidsverklaring I en is hij actief in onder andere de Grote Kerk in Nijkerk en de Fonteinkerk in Amersfoort. Hij heeft een eigen lespraktijk en is daarnaast docent op muziekschool De Muzen in Veenendaal.

Nicola Dolci
Nicola Dolci
Italy

Nicola Dolci, geboren in Crema (Italië) in 1997, begon zijn muzikale studie aan het Istituto musicale L. Folcioni onder de leiding van Francesco Zuvadelli. Hij vervolgde zijn orgelstudie bij Pietro Pasquini aan het Conservatorio Luca Marenzio di Brescia, waar hij cum laude zijn bachelordiploma behaalde, en bij Massimiliano Raschietti aan het Conservatorio in Verona, waar hij cum laude zijn masterdiploma behaalde. Hij volgde cursussen in Italië en in het buitenland bij Roberto Marini, Loïc Mallié, Olivier Latry, Daniel Roth, Jean-Babtiste Monnot, Ton Koopman, Emilia Fadini, en verdiepte zijn orgelimprovisatie bij Fausto Caporali. Hij volgde daarnaast koor- en orkestdirectielessen bij Alessandro Quarta en Angelo Bolciaghi. Hij werd bekroond in de Rino Benedet National Competition in Bibione (2017) als winnaar van de categorie ‘studenten’, en won de 1e prijs in de ‘Premio Nazionale Delle Arti’ (15e editie). Zijn concertpraktijk varieert van soloconcerten tot samenwerkingen met ensembles en orkesten als organist en dirigent; sinds 2018 is hij de artistiek leider en dirigent van het ‘Cremaggiore’ orkest van Crema.

Momenteel is hij orgeldocent aan de ‘Scuola diocesana di musica Santa Cecilia’ van Brescia, en titulair organist in de St. Maria della Croce Basiliek in Crema.

Ilaria Centorrino
Ilaria Centorrino
Italy

Ilaria Centorrino is geboren in Messina (Italië) in 1998. In juni 2021 studeerde zij magna cum laude af in orgel aan het Conservatorium van Cosenza bij Emanuele Cardi. In 2022 volgde ze een stage aan de University of Kansas (VS) bij James Higdon en Olivier Latry. Ze gaf orgelconcerten in Italië, Portugal, Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Ilaria won verschillende concoursen waaronder het Fondazione Friuli Concours in Udine (Italië) en de 8e International Organ Competition Pierre de Manchicourt in Frankrijk. Ook won zij de 3e prijs in de Miami International Organ Competition en de 3e prijs in de 7e Sweelinck International Organ Competition in Amsterdam.

Ze is ook een van de zes finalisten van de Elizabeth B. Stephens International Organ Competition die in juni 2022 in Atlanta (Georgia, VS) zal plaatsvinden.

In november 2018 nam ze haar eerste cd op voor Urania Records op het Pinchi-orgel in de San Giorgio Basiliek in Ferrara. Volgend jaar brengt ze haar nieuwste cd uit met ‘Pedals Only’ orgelmuziek.

Elena Maleva
Elena Maleva
Russia

Elena Maleva werd geboren in 1994 in Aykhal, in de Russische Republiek Sacha (Jakoetië). Ze begon haar muziekstudies op zesjarige leeftijd aan de Kindermuziekschool in Aykhal. In 2014 studeerde ze af als pianiste aan het Staatscollege voor Muziek van Belgorod. Hier begon ze ook haar orgellessen bij Mikhail Sukhodolov en Timur Khaliullin.

In 2014 schreef ze zich in aan het Staatsconservatorium van St. Petersburg in de orgelklas van Tatjana Chausova. Later vervolgde ze haar studie in de klas van Daniel Zaretsky. In 2020-2021 kreeg ze een stage in het Erasmus+ programma aan het Conservatorium van Cosenza (Italië) bij Emanuele Cardi. Ze neemt actief deel aan wedstrijden in Rusland en Europa.

Ze heeft deelgenomen aan vele masterclasses van vooraanstaande Europese organisten (Laslo Fashang, Cor Ardesch, Karsten Vibush, Erwin Wiersinga, Elke Völker, Gunther Rost, Sergej Tcherepanov, Maria Mokhova, Theo Jellema, Sietze de Vries en anderen).

Vladimir Skomorokhov
Vladimir Skomorokhov
Russia

Vladimir Skomorokhov werd in 1999 in Volgograd, Rusland, geboren. Hij studeerde orgel bij Nataliya Gureeva aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. In 2021 studeerde hij af met onderscheiding. Op dit moment studeert hij bij Arvid Gast aan de Musikhochschule Lübeck, Duitsland.

Hij is een laureaat van internationale concoursen zoals de Joseph Gabler Organ Competition in Ochsenhausen, (Duitsland), de Mikael Tariverdiev Organ Competition in Kaliningrad, de International Odoevsky Organ Competition en de International Alexander Goedicke Competition (beide in Moskou). Hij was ook de winnaar van het 3e All-Russian Concours in Moskou (2020).

Hij nam deel aan verschillende Europese orgelfestivals, zoals het International Organ Festival in Haarlem (Nederland), en aan Orgelacademies in Dordrecht (Nederland), Leipzig (Duitsland), en Smarano (Italië) en Mataro (Spanje).

Hij leidt een zeer actief concertleven en geeft concerten in Rusland, Duitsland, Italië, Spanje en andere landen.

Leendert Verduijn
Leendert Verduijn
The Netherlands

Al op jonge leeftijd luisterde Leendert Verduijn (1996) gefascineerd als hij iemand hoorde orgelspelen. Door het na te doen leerde zichzelf het orgelspel aan. Zijn eerste lessen kreeg hij van Hans Pors, organist te Bodegraven. In 2012 werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het Utrechts Conservatorium en kreeg les van Reitze Smits. Een jaar later begon hij zijn opleiding aan het Codarts Conservatorium Rotterdam bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie). In 2018 voltooide hij zijn Bachelor en in 2020 rondde hij ook de opleiding ‘Docent Muziek’ af. Sinds september 2020 volgt hij een Master bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Daarnaast studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits.

Leendert volgde masterclasses bij o.a. Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Tijdens de zomeracademie van het International Organ Festival in Haarlem kreeg hij les van o.a. Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi en Leo van Doeselaar. In 2017 won hij de 1e prijs bij het 25e Govert van Wijnconcours Maassluis en de 3e prijs op het Ambitus Orgelconcours.

Als kerkorganist is Leendert verbonden aan de Hervormde gemeenten van Oudewater-Hekendorp en Sluipwijk. Ook is hij parttime Docent Muziek aan het Driestar College en heeft hij een bloeiende lespraktijk voor orgel en piano in Gouda. Leendert speelt in diverse orgelbespelingen en concerten als solist en begeleider.

Ágoston Tóka
Ágoston Tóka
Hungary

Ágoston Tóka studeerde in 2013 met de hoogste onderscheiding af aan de Ferenc Liszt Muziekacademie in Boedapest. Zijn leraren waren János Pálúr, László Fassang en István Ruppert. Naast het orgel leerde hij piano bij Ilona Prunyi en barokke kamermuziek-continuospel bij Miklós Spányi. Hij nam deel aan masterclasses van David Titterington, Christoph Bossert, Olivier Latry en Sietze de Vries.

Hij is prijswinnaar van prestigieuze internationale orgelconcoursen zoals de Bach-Liszt International Organ Competition in Erfurt-Weimar-Merseburg (2011) en de International Organ Competition Pierre de Manchicourt in Frankrijk (2016). Hij won ook de Bach Prijs in St Albans in 2017. Hij ontving de ‘Studiebeurs van de Hongaarse Republiek’ in 2012, de Junior Prima Prijs in 2013 en de Annie Fischer Studiebeurs in 2015, 2018 en 2019.

Als kerkmusicus was hij organist bij de Újpest Baptist Church en bij het Centraal Koor van de Hongaarse Baptist Church. Hij speelt regelmatig in concerten als solist, koorbegeleider en als basso continuospeler in barokmuziekensembles.

Taewoo Kim
Taewoo Kim
South Korea

Taewoo Kim (1993) werd geboren in Seoul, Zuid-Korea. Rond zijn twaalfde ontwikkelde hij een grote interesse in oude muziek en begon toen ook met lessen op het orgel en de klavecimbel. Sindsdien heeft Taewoo verschillende prijzen gewonnen in orgelconcoursen.
Hij volgde een orgelstudie bij Professor Jakyung Oh en studeerde daarnaast klavecimbel bij Professor Heejung Kim aan de Korea National University of Arts.
Momenteel studeert hij orgel aan de Musikhochschule Lübeck bij professor Arvid Gast, en klavecimbel en fortepiano bij de professoren Pieter Jan Belder en Hans Jürgen Schnoor. In 2021 was hij finalist bij het Silbermann Orgelconcours in Freiberg.

Daniel Seeger
Daniel Seeger
Germany

Daniel Seeger (1997) kreeg zijn eerste pianolessen op vijfjarige leeftijd en volgde ook viool- en percussielessen, voordat hij in 2012 orgelstudent werd van Kirchenmusikdirektor Helmut Brand in de Stadtkirche Tuttlingen. Twee jaar later werd hij als jonge student toegelaten tot de orgelklassen van Prof. Stefan Johannes Bleicher en Mario Hospach-Martini aan het Conservatorium in Trossingen.

Van 2016 tot 2021 studeerde hij orgel aan de Universität der Künste Berlijn bij Leo van Doeselaar, Paolo Crivellaro en Erwin Wiersinga. In 2022 zal hij ook zijn studie kerkmuziek aan de UdK afronden.

Daniel is niet alleen organist maar ook kamermusicus. Hij treedt op met solisten en in kamermuziekensembles als organist, pianist, continuo-speler en begeleider van koren.

Ook in wedstrijden kan hij zijn muzikale vaardigheden op de proef stellen; hij won al talrijke prijzen en is sinds 2019 beursstudent van de Duitse organisatie Cusanuswerk.

 

Anne Spink
Anne Spink
USA

Anne Spink werd geboren in de VS. Haar muzikale ontwikkeling bracht haar naar internationale gebieden, waar zij ging studeren in o.a. Los Angeles, Helsinki, Göteborg, en Veneto. Eind 2019 verhuisde ze naar Nederland voor een orgelstudie bij Ben van Oosten in Rotterdam, die ze echter niet kon voortzetten door de Covid-pandemie.  Sinds het najaar van 2020 werkt Anne aan haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij les krijgt van Matthias Havnga. Eerdere docenten zijn o.a. George Ritchie (2019) en Christopher Lynch (2018). Ze volgde tal van masterclasses, met docenten als Leo van Doeselaar, Nathan Laube, Hans-Ola Ericsson, Hans Davidsson, Kimberley Marshall en Tom Mueller. Ze was deelnemer aan Paul Jacob’s orgel-programma op het Oregon Bach Festival, met een week van intensieve studies en masterclasses, gevolgd door een concert.

Anne trad op in o.a. het Orgelpark, de Waalse kerk, en De Duif (Amsterdam), de kathedraal van Helsinki, en Central Lutheran (Eugene, USA).
Naast het orgelspelen verdiept Anne zich ook in de instrumentenbouw: in 2017 liep ze stage bij Zuckermann Harpsichord International, en daarna werkte ze bij Bond orgelbouwers (2018-2019) in Portland, Oregon.

X Sluiten