Menu Sluiten

Vocaal Ensemble Groningen

Vocaal Ensemble Groningen

Vocaal Ensemble Groningen

7 7 people viewed this event.

Een uur passiemuziek. Op Goede Vrijdag) geeft het Vocaal Ensemble Groningen een concert met bijzondere passiemuziek uit de Middeleeuwen en de vroege Renaissance.

Aanvullende informatie

Toegang - € 12.50

Verdere informatie

In dit concert staat de zesstemmige ‘Passio Secundum Matthaeum’ van Jacob Obrecht centraal.  Dit werk bestaat uit drie delen en is geheel a capella. De Latijnse tekst vertelt het Lijdensverhaal volgens de evangelist Mattheüs. Het werk is door zijn zesstemmigheid bijzonder monumentaal van begin tot eind. De Lectiotoon (de gezongen Gregoriaanse voorleestoon) is voortdurend te horen en verhuist van stem naar stem.

Op Goede Vrijdag, vrijdag 15 april, geeft Vocaal Ensemble Groningen een concert met bijzondere passiemuziek uit de Middeleeuwen en de vroege Renaissance.

Aanvullend zingt het koor een aantal oude en moderne passiecomposities, waaronder in ieder geval het zevenstemmige ‘Herr, nun lässt Du Deinen Diener im Friede fahren’ van Melchior Franck, alsmede een prachtige meditatieve versie van ‘Hoc corpus’ door de onbekende Japanse componist Izawa Nobuaki..

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. http://www.vocaalensemblegroningen.nl/onze-projecten/ →

 

Datum en tijd

vrijdag 15 april 2022 om 15:00

Deel dit bericht

X Sluiten