Menu Sluiten

Vincent van Laar en The Northern Consort

Vincent van Laar en The Northern Consort

Vincent van Laar en The Northern Consort

2 2 people viewed this event.

Organist en klavecinist Vincent van Laar en het barokorkest The Northern Consort geven in het kader van het Schnitgerfestival een concert in de Martinikerk. Van Laar speelt op het Picard-koororgel.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € 17.50

Verdere informatie

Onder de titel ‘Hanzeatische pracht’ brengen Vincent van Laar en het Groninger barokorkest The Northern Consort muziek uit de Hanzesteden, van onder andere Friedrich Wilhelm Herschel en Carl Philipp Emanuel Bach.
Van Laar speelt hierbij niet op het grote Martiniorgel, maar op het Picard-orgel – het ‘klein maar fijne’ koororgel – en laat samen The Northern Consort horen hoe goed dit instrument klinkt in samenspel met een barokorkest. Een traktatie voor de muziekliefhebber.

Arrangement met lunch
Dit concert kan ook geboekt worden in combinatie met een Schnitgerfestival-lunch bij Brasserie Prinsenhof, op 2 minuten loopafstand van de Martinikerk. Zie hieronder voor meer informatie.

 

PROGRAMMA

Uit Lüneburg: Georg Böhm (1661 – 1733) –
Praeludium in g

Uit Hannover: Friedrich Wilhelm Herschel (1738 – 1822) –
Concerto in D
– Allegretto
– Adagio
– Allegro assai

Uit Hamburg: Georg Philipp Telemann (1681 – 1767) –
Sonate in g
– Mesto
– Allegro
– Andante-Largo-Andante
– Vivace

…en Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788) –
Concerto in G (Wq. 34)
– Allegro molto
– Largo
– Presto

Luncharrangement – Brasserie Prinsenhof (11:45 – 12:45 uur)

De Schnitgerfestival-lunch kan vanaf 11:45 uur worden geserveerd in de Prinsenzaal van de Prinsenhof. Alle tijd om rustig te lunchen en daarna in 2 minuten te wandelen naar de Martinikerk om daar te genieten van het concert dat om 13:00 uur begint. Het arrangement omvat een uitgebreide broodjeslunch met onder andere.:

  • Vers gemaakte soep van het seizoen;
  • Groentequiche;
  • Assortiment van luxe belegde broodjes (2 p.p.);
  • Jus d’orange;
  • Onbeperkt koffie en thee.

Dit menu wordt aan elke gast geserveerd, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele individuele uitzonderingen. Heeft u een allergie of volgt u een dieet, laat dit dan op tijd weten via [email protected]
Boeken van dit arrangement kan tot uiterlijk 16 oktober.

Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://schnitgerfestival.nl/evenement/vincent-van-laar-en-the-northern-consort/ →

 

Datum en tijd

zaterdag 21 oktober 2023 om 13:00

Deel dit bericht

X Sluiten