Menu Sluiten

Ubbo Emmius-lezing 2022

Ubbo Emmius-lezing 2022

Ubbo Emmius-lezing 2022

5 5 people viewed this event.

DE UBBO EMMIUS-LEZING KEERT TERUG! Na een afwezigheid van twee jaar in verband met de coronapandemie, keert de Ubbo Emmius-lezing terug met haar derde editie. op woensdag 28 september 2022 zal in de Nieuwe Kerk te Groningen het thema Terugblik op voor…

Aanvullende informatie

Toegang - € 7.50

Verdere informatie

Noordervliet is een gevierd auteur die veel over de jaren zeventig heeft gepubliceerd. Haar literaire werk dient als uitgangspunt voor haar lezing, waarbij het boek Aan het eind van de dag bijzondere aandacht geniet. In september 2022 ontvangt zij de prestigieuze Nederlandse oeuvreprijs de Gouden Ganzenveer.

De tweede spteker is Max van den Berg: de uitgelezen persoon om dit thema vanuit Gronings perspectief te voorzien. Van den Berg maakte in de jaren zeventig furore als wethouder in Groningen en was daarna onder meer voorzitter van de PvdA, Europarlementariër en Commisaris van de Koning in Groningen. Tijdens zijn lezing staat voor Van den Berg zijn spraakmakende periode als wethouder centraal. Daarin liep de stad Groningen op verschillende thema’s landelijk voorop. Het roemruchte verkeerscirculatieplan is daarvan een toonaangevend voorbeeld.

Toegangskaarten zijn vanaf eind augustus te verkrijgen bij Boekhandel Van der Velde in Groningen en via deze link. De toegangsprijs bedraagt gedurende de voorverkoop €7,50 en voor scholieren en studenten €2,50. Op de avond zelf zijn de prijzen aan de deur respectievelijk €10 en €5. De lezing begint om 20:00 uur.

registration - https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10142192?stlt=egp

 

Datum en tijd

woensdag 28 september 2022 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten