Menu Sluiten

Moderato Cantabile – Drieluik

Moderato Cantabile – Drieluik

Moderato Cantabile – Drieluik

3 3 people viewed this event.

Kamerkoor Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door de huidige dirigente Nana Tchikhinashvili en heeft sindsdien een veelzijdig en kleurrijk repertoire opgebouwd.

Aanvullende informatie

Toegang - € 20

Verdere informatie

Het koor was onlangs te horen bij het 4 mei Herdenkingsconcert in de Martinikerk en geeft regelmatig concerten in het noorden, maar ook daarbuiten, waaronder de Hermitage in Amsterdam en het Vaticaan in Rome.
De dirigente laat zich bij de keuze van het repertoire leiden door de schoonheid van de muziek.
De kenmerkende klankkleur van Moderato Cantabile wordt gevormd door een zorgvuldig samenspel van de verschillende stemmen en legt daarmee de ziel van het koorwerk bloot.

Het koor viert het 20- jarig bestaan in juni 2022 met een drietal jubileumconcerten onder de naam ‘Drieluik’. Het veelzijdige programma bevat klassieke en moderne werken. De leidraad is echter muziek met een bijzondere en soms mystieke klank die de luisteraar vervoert naar andere tijden en plekken. Deze veelzijdigheid is te horen in de werken Salve Regina en Summa van Arvo Pärt en meerdere stukken uit het Requiem for my friend van Zbigniew Preisner. Dit indrukwekkende werk schreef Preisner vanwege het sterven van zijn goede vriend Krysztof Kieślowski maar het is tevens een ode aan hun diepe vriendschap. Het koor is trots dit werk te mogen zingen omdat het in Nederland zelden is uitgevoerd en Nana Tchikhinashvili optreedt als vocalist. Bovendien is Nana componist en zingt het koor drie van haar werken: Deus Noster, Miserere Nobis, Pater Noster en een bewerking van La double vie de Véronique (origineel Z. Preisner).

Een zeer ervaren organist en enkele jonge, talentvolle musici begeleiden het koor op viool, altviool en cello.

Nana Tchikhinashvili (dirigente/componiste/mezzosopraan) is geboren en getogen in Tbilisi, Georgië, waar zij koordirectie studeerde op het Staats Conservatorium. Haar focus ligt vooral op de muzikale interpretatie als geheel. Met haar bijzondere eigen stijl van dirigeren, door koorleden ook wel gekarakteriseerd als ‘zingen met je handen’ in combinatie met enthousiasme, doorzettingsvermogen en liefde voor muziek, bereikt zij de klankkleur die de ziel van een muziekstuk bloot legt.

PROGRAMMA

Deus Noster                                       N. Tchikhinashvili
Miserere Nobis
Pater Noster

De Profundis                                       A. Pärt
My Heart is in the Highlands
Salve Regina
Summa

– PAUZE –

La double vie de Véronique                            N. Tchikhinashvili, op een thema van Z. Preisner

Delen uit Requiem for my friend                   Z. Preisner
– Officium
– Kyrie
– Dies Irae
– Offertorium
– Sanctus mixkoor
– Agnus Dei
– Communio
– Lacrimosa
– Meeting
– Postscriptum: Prayer

INSTRUMENTALISTEN

Nino Natroshvili (viool)
Nouschka van Schaik (viool)
Ani Natroshvili (altviool)
Eleanore Tan (cello)
Sjoerd Ruisch (orgel)

 

registration - http://www.moderatocantabile.nl

 

Datum en tijd

zaterdag 18 juni 2022 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten