Menu Sluiten

Luthers Bach Ensemble zingt Bachs Weihnachtsoratorium

Luthers Bach Ensemble zingt Bachs Weihnachtsoratorium

Luthers Bach Ensemble zingt Bachs Weihnachtsoratorium

Het feestelijke Weihnachtsoratorium is inmiddels traditie voor het Luthers Bach Ensemble. In de decembermaand wordt voor de uitvoering van dit meesterwerk voor kerst weer samengewerkt met een viertal gerenommeerde barok-solisten.

Aanvullende informatie

Toegang - € 17.50

Verdere informatie

Roffelende paukenslagen en schallende trompetten: de uitvoering van het feestelijke Weihnachtsoratorium is inmiddels traditie voor het Luthers Bach Ensemble. In de decembermaand wordt voor de uitvoering van dit meesterwerk voor kerst weer samengewerkt met een viertal gerenommeerde barok-solisten. In combinatie met artistiek leider Tymen Jan Bronda, die dit werk inmiddels diverse malen op de lessenaar had staan, en zijn bijzondere interpretatie van het repertoire van Bach, belooft dit een onvergetelijke uitvoering van het Weihnachtsoratorium te worden.

Eerste Kerstdag
Op eerste kerstdag 1734 zit de Thomaskirche in Leipzig bomvol. De kerstmuziek waarin de geboorte van het kindje Jezus centraal staat, start met paukenslagen die door de ruimte galmen. Fluiten en hobo’s vallen in, gevolgd door schetterende trompetten en virtuoze strijkers: het begin van een prachtig muzikaal uitgebeeld kerstverhaal.

Het LBE brengt u in jubelstemming met uitvoeringen in Dalfsen, Smilde, Groningen en Appingedam.
Traditioneel ook in de Akerk Groningen met deze keer maar liefst alle zes de cantates. ’s Middags door het kleinkoor Luthers Bach Ensemble (LBE) en ‘s avonds brengen de projectzangers van de Lutherse Bach Academie (LBA) deel 4 tot en met 6.
Nieuw is dit jaar ook de jongerenkorting tot en met 27 jaar.

Data
zaterdag 17 december 15:00 Akerk Groningen (LBE) & 20:00 Akerk Groningen (LBA)
zondag 18 december 14.00 Nicolaikerk Appingedam  (LBA)

Programma
J.S. Bach – Weihnachtoratorium BWV 248

Uitvoerenden
Luthers Bach Ensemble & Lutherse Bach Academie (koren, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Cressida Sharp (sopraan) | David van Laar (altus) | Jasper Dijkstra (tenor) | Joris van Baar (bas)

kaarten www.luthersbachensemble.nl

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

zaterdag 17 december 2022 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten