Menu Sluiten

LBE: Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

LBE: Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

LBE: Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid

7 7 people viewed this event.

Een heerlijke verrassing van het Luthers Bach Ensemble, dat LBE samen met het Ensemble Copper & Zink op geheel eigen wijze invulling geeft aan het thema Grootse Meerstemmigheid.

Aanvullende informatie

Toegang - € 25.00

Verdere informatie

Het Luthers Bach Ensemble – het bekende internationale, in Groningen residerende barokgezelschap – heeft voor het Schnitgerfestival een speciaal programma samengesteld waarin het een geheel eigen draai geeft aan het thema Grootse Meerstemmigheid. In Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid komt het publiek ogen en oren te kort: in een combinatie met orgel, continuo, twee solisten en het Ensemble Copper & Zink, speelt het gezelschap verspreid over de hele ruimte van de Aa-kerk werken van o.a. Gabrieli, Monteverdi, Praetorius en Sweelinck.
Een grote rol is weggelegd voor het splinternieuwe Castello orgel, een verplaatsbaar orgel in middentoonstemming naar 17e-eeuws voorbeeld.

Uitvoerenden: Kristen Witmer, sopraan; Jasper Dijkstra, tenor; Ensemble Copper & Zink; Luthers Bach Ensemble.
Het geheel staat onder leiding van Tymen Jan Bronda.

Door de situatie rond corona is dit een uitvoering ZONDER het koor van het Luthers Bach Ensemble.

LET OP!
Dit concert vindt op hetzelfde tijdstip plaats als de voorstelling Tango! Piazzolla.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

‘Grootse meerstemmigheid’

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10095261?stlt=egp →

 

Datum en tijd

vrijdag 15 oktober 2021 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten