Menu Sluiten

Kerst met Bachs Hohe Messe – Luthers Bach Ensemble

Kerst met Bachs Hohe Messe – Luthers Bach Ensemble

Kerst met Bachs Hohe Messe – Luthers Bach Ensemble

1 1 people viewed this event.

Bachs Hohe Messe uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble: kleinkoor, solisten barokorkest onder leiding van Tymen Jan Bronda.

Aanvullende informatie

Toegang - € 42.50

Verdere informatie

Het Luthers Bach Ensemble viert in december haar derde lustrum met de Mis in b klein , beter bekend als Hohe Messe van Johann Sebastian Bach.

Het was in de laatste jaren van zijn leven dat Bach deze mis samenstelde. De onderdelen – waaronder een Sanctus voor Eerste Kerstdag – waren voor het grootste deel eerder door hem geschreven stukken. ‘Het beste van Bach’, de meester die zijn beste composities als bloemlezing samenvatte: dit is hoe hij herinnerd wilde worden. Een hoogmis als muzikale erfenis.

Het Luthers Bach Ensemble vierde haar lustrum eigenlijk al in 2022. Door corona moesten de jubileumuitvoeringen een jaar worden uitgesteld, maar het feest is er niet minder om.

Voor deze concertreeks heeft artistiek leider Tymen Jan Bronda een topcast aan solisten uitgenodigd.  Zij zullen worden begeleid door het gerenommeerde LBE barokorkest. Ook het kleinkoor is vertegenwoordigd, voor de gelegenheid uitgebreid met een extra sopraanpartij.

Uitvoerenden:
Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) onder leiding van Tymen Jan Bronda
Solisten: Margreet Rietveld, sopraan I; Victoria Cassano, sopraan II; David van Laar, altus; André Pérez Muíño, tenor; Michiel Meijer, bas.
In samenwerking met de Groninger dichter Michael ter Maat

Kaarten/ meer informatie via www.luthersbachensemble.nl

 

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen.

 

Datum en tijd

vrijdag 22 december 2023 om 19:30

Deel dit bericht

X Sluiten