Menu Sluiten

Kamerkoor Dualis brengt G.F. Händels ‘Messiah’

Kamerkoor Dualis brengt G.F. Händels ‘Messiah’

Kamerkoor Dualis brengt G.F. Händels ‘Messiah’

3 3 people viewed this event.

Samen met de musici van The Northern Consort en een topensemble aan solisten brengt Kamerkoor Dualis op zaterdag 10 en zondag 11 december de ‘Messiah’, Händels meest geliefde meesterwerk, in de Akerk in Groningen en in de Nicolaikerk in Appingedam

Aanvullende informatie

Toegang - € 30

Verdere informatie

De Messiah vertelt het verhaal van de geboorte, het leven, de dood en de opstanding van Jezus. Händel maakte er een rijkgeschakeerde compositie van met juichende koorstukken en intieme, breekbare aria’s die de luisteraar steeds op het puntje van de stoel houden.

Feest der herkenning
Sinds de première in 1742 in een theater in Dublin is de Messiah continu in de aandacht van het publiek gebleven en wordt het werk altijd wel ergens uitgevoerd, en dat al 280 jaar lang. Voor de concertganger is er dan ook het feest der herkenning met de overbekende melodieën van bijvoorbeeld het ‘Hallelujah’ en ‘For unto us a Child is born’.

Onder leiding van gastdirigent Leendert Runia geven Kamerkoor Dualis en The Northern Consort twee bruisende concerten waar het publiek zich moeiteloos een paar uurtjes in kan verliezen. Solisten zijn Kristen Witmer (sopraan), Daniel Elgersma (countertenor), Leon van Liere (tenor) en David Visser (bariton).

Kaarten (€30,00) zijn in de voorverkoop te krijgen via kamerkoordualis.nl.

registration - kamerkoordualis.nl

 

Datum en tijd

zaterdag 10 december 2022 om 20:15

Deel dit bericht

X Sluiten