Menu Sluiten

Hanse-Ensemble met Celebrations

Hanse-Ensemble met Celebrations

Hanse-Ensemble met Celebrations

2 2 people viewed this event.

Barokconcert in het kader van het Schnitgerfestival, door de jonge musici van het Europäisches Hanse-Ensemble uit Bremen.

Aanvullende informatie

Registration email/URL -

Toegang - € 22.50

Verdere informatie

Het Europäisches Hanse-Ensemble bestaat uit excellente, prijswinnende jonge musici uit heel Europa. het ensemble presenteert zich deze keer met zes vocalisten en tien instrumentalisten die samen het programma ‘Celebrations’ brengen. Er wordt gespeeld op instrumenten die rond 1600 gangbaar waren.

De artistiek leider is Manfred Cordes, specialist in zestiende- en zeventiende-eeuwse muziek, professor aan de Hochschule für Künste in Bremen en tevens dirigent van het beroemde Ensemble Weser-Renaissance Bremen.

 

PROGRAMMA
Met ‘Celebrations’ verdiept het ensemble zich in de vieringen in het dagelijks leven van de Hanzesteden: verjaardagen, bruiloften, inhuldigingen, diploma-uitreikingen, begrafenissen, vredesverdragen en ook de speciale gebeurtenissen in het kerkelijk jaar. Het publiek wordt getrakteerd op een boeiende historisch-muzikale reis door de twaalf maanden van het jaar, met werken van echte Hanze-componisten zoals Johann Stobäus, Gustav Güben en Jan Pieterszoon Sweelinck.

Johann Julius Weiland (ca. 1605 – 1663) –
Laudate Dominum

Philipp Dulichius (1562 – 1631) –
In te Domine speravi

Johann Stobäus (1580 – 1646) –
Gleichwie eins reichen Kaufmanns Schiff

Thomas Selle (1599 -1663) –
Surrexit Christus

Johann Stobäus (1580 – 1646) –
Fratres, quaecunque sunt vera

Thomas Boltzius (17. Jahrh.) –
Deficit gaudium cordis nostri

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621) –
Diligam te Domine

Johann Stobäus –
Lachen jetzt der Sonnen Wangen

Heinrich Albert (1604 – 1651) –
Lobet Gott in seinem Heiligtum
O ihr Götter dieser Erden (Lob der Könige)

Augustin Pfleger (1635 – 1685) –
Magni Nati Patris

Franz Tunder (1614 – 1667) –
Iubilate et exultate

Malachias Siebenhaar (1616 – 1685) –
Ihr Kinder Israel

 

Schnitgerfestival 2023
Met ‘Muziek uit de Hanze’ is het Schnitgerfestival toe aan zijn negende editie. Ook dit jaar biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Verschillende ensembles treden op, zowel instrumentaal als vocaal, maar er is ook jazz en film, een spannend jeugdprogramma met theater en muziek, en nog veel meer. Leuk voor iedereen die houdt van cultuur en muziek.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://schnitgerfestival.nl/evenement/hanse-ensemble-met-manfred-cordes/ →

 

Datum en tijd

zaterdag 21 oktober 2023 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten