Menu Sluiten

Gesualdo Consort & Matthias Havinga

Gesualdo Consort & Matthias Havinga

Gesualdo Consort & Matthias Havinga

10 10 people viewed this event.

Het Schnitgerfestival 2021 wordt geopend door het Gesualdo Consort Amsterdam, een internationale groep vocalisten die gespecialiseerd is in de uitvoering van oude muziek. Onder leiding van Harry van der Kamp brengen zij het programma ‘Sweelinck, onze…

Aanvullende informatie

Toegang - € 25.00

Verdere informatie

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) was in zijn tijd al bekend en beroemd tot ver buiten de landsgrenzen. Jonge musici kwamen speciaal naar Nederland om van hem te leren, en een ieder die Amsterdam bezocht kreeg het dringende advies om Sweelinck, de grote Stadsorganist, te gaan horen in de Oude Kerk.

In 2021 is het 400 jaar geleden dat Sweelinck, een van de grootste componisten ooit, stierf. Een uitstekende aanleiding om deze vaderlandse held de aandacht te geven die hij verdient, vinden de zangers van het Gesualdo Consort Amsterdam. Onder leiding van Harry van der Kamp brengen zij in het openingsconcert van het Schnitgerfestival een kleurrijk programma getiteld ‘Sweelinck onze muzikale Rembrandt’, waarmee zij ook meteen het thema van deze editie, ‘Grootse Meerstemmigheid’, tot leven brengen. Naast het Gesualdo Consort horen we de organist Matthias Havinga, die met kleurige streken zijn eigen meerstemmigheid zal schilderen, met werken van Sweelinck ‘der Organistenmacher’ en zijn tijdgenoten.

Schnitgerfestival – 14 t/m 17 oktober 2021

‘Grootse meerstemmigheid’

Na het grote succes van de Groningen Orgelzomer 2019 kunnen we in 2021 eindelijk weer uitkijken naar het volgende grote orgelevenement in de stad Groningen: de achtste editie van het Schnitger Festival. Het thema is deze keer ‘Grootse meerstemmigheid’, waarmee we het herdenkingsjaar van drie grote componisten uit de renaissance en de vroeg barokke periode vieren: Josquin De Prez (1450-1521), Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en Michael Praetorius (1571-1621). Alle drie op hun eigen manier bedreven kunstenaars in de polyfonie. Veel oude muziek dus, deze editie, maar we spreken hier over het Schnitgerfestival en dat betekent dat er ook weer een aantal bijzondere cross-over producties zullen zijn, waarbij de historische orgels van Groningen bespeeld worden in opmerkelijke combinaties met andere instrumenten of acts.

Meld u aan of bestel tickets via onderstaande link. Staat er geen link, dan is de toegang vrij of kunt u tickets aan de deur kopen. https://erfgoedpartners.podiumnederland.nl/mtTicket/performance/10095171?stlt=egp →

 

Datum en tijd

donderdag 14 oktober 2021 om 20:00

Deel dit bericht

X Sluiten