header-schnitger

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 9 augustus 2021

Dit is de tweede nieuwsbrief van Groningen Orgelstad van dit jaar. Vanaf nu zullen er met enige regelmaat meer volgen, want we zijn op weg naar HET orgelevenement van 2021 in de stad Groningen: het Schnitgerfestival! Noteer de data: donderdag 14 t/m zondag 17 oktober.
1. Banner Martini

Kaartverkoop Schnitgerfestival 13 augustus van start

Op vrijdag 13 augustus gaat de ticket-verkoop van het Schnitgerfestival van start en kunnen de liefhebbers van verrassende muzikale voorstellingen met het orgel in een hoofdrol hun kaarten bestellen voor de concerten die dit jaar op het programma staan. Het zijn er 13 in totaal en er valt veel te genieten!

Kijk voor de complete programmering op de website www.schnitgerfestival.nl

Advertentie A4 aug.21

Schnitgerfestival weer bonte mix van muziekvoorstellingen

Gesualdo-Consor
Dans-Lucia-Marthas
9.-Duo-Belder-Kimura-1-1-1
Net als andere jaren biedt deze achtste editie van het Schnitgerfestival een programma met uitersten. Tegenover de vocale oude muziek van het Gesualdo Consort Amsterdam staat de moderne dans van Dansacademie Lucia Marthas begeleid door het orgel én het slagwerk van de winnares van het Prinsces Christina Concours 2019, Kalina Vladovski. En naast de virtuoze barokmuziek van het Duo Belder Kimura (klavecimbel en barokviool) is er de verrassende Tango-show Tango! Piazzolla, met dans, orgel (Aart Bergwerff) en de bandoneon (Santiago Cimadevilla).

Bekijk alle 13 evenementen hier en maak een keuze, of bezoek ze allemaal!
4.-Tango-Dansers-2
2a.-Excursie-Sietze-de-Vries
Stile AnticoPhoto: Marco Borggreve

Het orgel in de hoofdrol

Voor deze editie van het Schnitgerfestival komen ook weer een aantal toporganisten naar Groningen. Hoofdgasten zijn Jürgen Essl, internationaal concertorganist en hoogleraar aan de Musikhochschule van Stuttgart, en Bernard Winsemius, organist van de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Beiden verzorgen meerdere concerten en geven ook de masterclasses.
Daarnaast zijn er concerten met o.a. Aart Bergwerff, Vincent Hensen-Oosterdijk, Sietze de Vries en Pieter-Jan Belder. Er wordt gespeeld op de orgels van de Martinikerk, de Aa-kerk, de Nieuwe Kerk, de Lutherse Kerk en de Pelstergasthuiskerk.
13. Jurgen Essl
Bernard Winsemius 2
Corona en het aantal zitplaatsen:

Wees er op tijd bij!

Voorlopig gaan we er vanuit dat in oktober de capaciteit van de concertlocaties voor 100% benut kan worden. Mocht het door de situatie rondom het coronavirus anders lopen, dan passen we het aantal beschikbare toegangskaarten daarop aan. In dat geval krijgen de mensen die vroeg tickets hebben gekocht voorrang op hen die later waren, dus: ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Wie afvalt krijgt het betaalde entreegeld teruggestort.
Volle Aa-kerk, foto Anjo de Haan
Footer Nieuwsbrief SF21
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
MailPoet