header-nb-orgelstad

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 12 juni 2021

Dit is de eerste nieuwsbrief van het orgelseizoen 2021. Het was lange tijd spannend, maar het lijkt erop dat het de goede kant opgaat met de versoepelingen. We kunnen voorzichtig aan weer live genieten van de klanken van de historische orgels die de stad Groningen rijk is, met een mooi aanbod van concerten in de Zomerorgelseries, én met alweer de achtste editie van het Schnitgerfestival. Noteer de data alvast: 14 t/m 17 oktober.
Martiniorgel

Eerste livestream orgelconcert:

14 juni - 20.00 uur

Peter Westerbrink op het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk

Corona heeft veel ellende veroorzaakt, maar daagt ons ook uit tot vernieuwende, creatieve oplossingen. Ook Stichting Groningen Orgelstad begeeft zich nu 'outside the box' en wil in het orgelseizoen 2021 livestreams aanbieden van een aantal concerten. De eerste vindt aanstaande maandag 14 juni al plaats: om 20.00 uur speelt Peter Westerbrink op het Schnitgerorgel in de Der Aa-kerk werken van Jan Worp, Toon Hagen, Matthias Weckman en J.S. Bach.

Omdat het voor Groningen Orgelstad een première is bieden we deze livestream gratis aan! Om de livestream te kunnen zien klikt u op onderstaande groene knop.
Als tegenprestatie hopen wij dat u een donatie wilt doen; donaties die na het concert binnenkomen worden gebruikt om de kosten van het concert en de livestream te dekken. Doneren kunt u via deze link of via de blauwe donatieknop onderaan deze nieuwsbrief.
We zijn benieuwd naar uw reactie op deze livestream. U kunt deze aan ons doorgeven door kort uw ervaring op te schrijven in een mailtje naar info@orgelstad.nl.
Uiteraard is het ook mogelijk om zelf 'live' bij dit concert aanwezig te zijn; tickets à
€ 12,50 koopt u via deze link.
Schnitgerorgel in de Aa-kerk
Peter Westerbrink, foto: Anjo de Haan
Foto: Anjo de Haan

Concertagenda

Krijgt u nu zin om concerten te bezoeken, op de website www.groningen-orgelstad.nl staat een mooi overzicht van alle orgelconcerten in de stad Groningen.

Steun het Groninger Orgel en doneer

Dit is ook een première! Sinds kort is het mogelijk om via de website www.orgelstad-groningen.nl een donatie te doen. Met uw gift steunt u de Stichting Groningen Orgelstad in haar inspanningen de historische orgels in de stad Groningen te laten klinken en voor de toekomst te bewaren. Groningen Orgelstad heeft de status van culturele ANBI, en dat geeft extra voordeel voor de giftenaftrek.
De stichting kan uw steun goed gebruiken, dus aarzel niet en klik op onderstaande blauwe knop.
Kleingeld en witte tulp
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
MailPoet