Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 14 oktober 2023

Over minder dan een week, van donderdag 19 t/m zondag 22 oktober, organiseert Stichting Groningen Orgelstad de negende editie van het Schnitgerfestival. Met het thema 'Muziek uit de Hanze' biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische orgels van Groningen. De laatste nieuwtjes in deze nieuwsbrief.
Openingsconcert Schnitgerfestival 2023:

Anne-Gaëlle Chanon en Lucie Horsch

Donderdag 19 oktober markeert het begin van vier dagen muziek rond de Groninger orgels. Het openingsconcert van het Schnitgerfestival is er een met een gouden randje: in de Akerk spelen dan de Franse organiste Anne-Gaëlle Chanon, een van de twee hoofdgasten van deze editie van het festival, en de blokfluitiste Lucie Horsch die in september nog de Edison Klassiek Publieksprijs won. Lucie Horsch musiceert in dit concert samen met het orkest van het Luthers Bach Ensemble. Er zijn nog tickets verkrijgbaar!

Donderdag 19 oktober, 20.00 uur, Akerk. Tickets via deze link.

Lunchconcerten op zaterdag en zondag

In dit festival zijn er twee concerten die ook met een lunch-arrangement te boeken zijn.
Op zaterdag 21 oktober 'Hanzeatische pracht', het concert van Vincent van Laar & The Northern Consort in het koor van de Martinikerk. Lunch wordt vooraf geserveerd in Brasserie Prinsenhof aan de overzijde van het Martinikerkhof.

Reserveren van dit arrangement kan tot uiterlijk 16 oktober via deze link.
Op zondag 22 oktober het concert Jong talent 'in concert' in de Pelstergasthuiskerk, met leerlingen van het Prins Claus Conservatorium. De lunch van o.a. luxe broodjes wordt vooraf geserveerd in de kerk.

Reserveren van dit arrangement kan tot uiterlijk 16 oktober via deze link
Slotconcert

Pieter-Jelle de Boer en het NDR Vokalensemble

Het Schnitgerfestival 2023 eindigt in stijl met de organist Pieter-Jelle de Boer, onze tweede hoofdgast naast Anne-Gaëlle Chanon, en het wereldberoemde NDR Vokalensemble o.l.v. Klaas Stok.
In dit concert speciale aandacht voor de Nederlandse grootmeester uit de zestiende en zeventiende eeuw: Jan Pieterszoon Sweelinck. Ook met muziek van Pärt, Weckmann en Praetorius. Het concert is een coproductie met SPOT Groningen.

Zondag 22 oktober, 15.00 uur, Martinikerk. Tickets en info via deze link.
Kijk voor het hele programma van het Schnitgerfestival op de website
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet