Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 22 april 2023

Benefietconcert op 12 mei in de Akerk
met Daniel Seeger

Op vrijdag 12 mei organiseert Stichting Groningen Orgelstad een Benefietconcert in de Akerk. De stichting is heel blij om te kunnen aankondigen dat het grote orgeltalent Daniel Seeger speciaal naar Groningen komt om dit concert te verzorgen.
Daniel Seeger is een gerenommeerde en graag geziene organist, jong als hij is. In dit concert trakteert hij het publiek op een mooi programma dat het Schnitger-orgel in de Akerk in al zijn facetten laat klinken, waarbij zowel de heldere barok-stemmen als de warme negentiende-eeuwse registers ten volle benut worden.

Aanvang is 20.00 uur

Orgelfeest

Het Benefietconcert wordt een feestje voor orgel-, muziek- en cultuurliefhebbers. Het prachtige Schnitger-orgel in de Akerk zal letterlijk en figuurlijk in de spotlights staan, er is gezelligheid met een hapje en een drankje, en er is een presentator - Bartho Smit, cultuurkenner bij uitstek - die het een en ander toelicht en in goede banen zal leiden.

Beleving

Uniek aan deze avond is dat het publiek Daniel niet alleen kan horen spelen, maar ook kan zien, via een groot beeldscherm in de kerk. Het orgelspel als complete beleving!

Doel van het Benefietconcert

De opbrengst van dit feestelijke Benefietconcert gaat o.a. naar de organisatie van het Schnitgerfestival 2023 - 'Muziek uit de Hanze' dat van 19 t/m 22 oktober plaatsvindt. De extra financiële speelruimte maakt het voor de stichting mogelijk om een extra aantrekkelijk programma te presenteren. Alles om ervoor te zorgen dat een groot publiek kan genieten van de Groninger orgels.

Koop tickets voor het Benefietconcert

Tickets zijn te verkrijgen door het doen van een DONATIE aan Stichting Orgelstad. Let daarbij op dit mooie voordeel: Groningen Orgelstad heeft de culturele ANBI-status. Voor particulieren betekent dit dat zij hun gift voor 125% mogen aftrekken van de belasting. Doneren kan via onderstaande ticketknop of bij de kassa. Het richtbedrag is 50 euro.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet