header_imocg

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 11 augustus 2022

Een terugblik! Van zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus 2022 organiseerde Stichting Groningen Orgelstad de tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG). Een orgelconcours met internationale allure op de historische orgels van Groningen. In deze nieuwsbrief kijken we terug naar de hoogtepunten van de IMOCG 2022.
Erwin Wiersinga op het Martiniorgel

De winnaar van de IMOCG 2022 is...

Leendert Verduijn!

Het zit er alweer op. De tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen is voorbij gevlogen. Er is prachtige muziek gemaakt, door de deelnemers aan het concours en door alle andere musici, zoals de juryleden en het Luthers Bach Ensemble. Daarnaast werd iedereen gedragen door de opgetogen festivalsfeer die er de hele week heerste. Het was een geweldig orgelfeest.
De strijd tussen de deelnemers was hevig, met soms veel emotie. Maar het leverde uiteindelijk een mooie finale op en een terechte winnaar: Leendert Verduijn (25) uit Gouda. Hij ontving 5000 euro en uitnodigingen om concerten te geven op de orgels in de Martinikerk, in Haarlem en in Nijmegen. Nummer 2, Nicola Dolci uit Itali√ę, won 3000 euro en uitnodigingen om concerten te geven in Leeuwarden, Roden en Rotterdam. En nummer 3, Diederik Blankesteijn uit Nijkerk, won 2000 euro.
finalisten IMOCG

Een impressie in foto's

Om nog even de sfeer vast te houden hier een aantal collages van foto's die tijdens de IMOCG-week zijn gemaakt. Met veel dank aan onze fotografe Daria Vinogradova (@felesatra): de meeste van de onderstaande foto's zijn van haar.
Goede sfeer
IMG_7259
IMG_7260 2
IMG_7258
IMG_7265
IMG_7257 2
IMG_7280 2

Schnitgerfestival 2023 & IMOCG 2024

We kunnen deze editie van de IMOCG met een tevreden gevoel afsluiten en alweer vooruitkijken naar de volgende evenementen van Groningen Orgelstad. Van donderdag 19 t/m zondag 22 oktober 2023 vindt de 9e editie van het Schnitgerfestival plaats, met als voorlopige prikkelende titel 'Sounds like Hanza!'. In 2024 is het dan weer de beurt aan de International Martini Organ Competition Groningen, en wel van zondag 28 juli t/m zaterdag 3 augustus.
Footer Nieuwsbrief IMOGC 2022-C
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet