header_imocg

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 19 juli 2022

Van zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus 2022 organiseert Stichting Groningen Orgelstad de tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG). Een orgelconcours met internationale allure op de historische orgels van Groningen. Deze nieuwsbrief informeert over de actualiteiten rondom Groningen Orgelstad en de IMOCG.
Orgels 2

IMOCG 2022 biedt spanning en muziek

De deelnemers en juryleden hebben hun koffers misschien al wel tevoorschijn gehaald: over minder dan twee weken worden zij verwacht in Groningen.

De concoursweek begint op zondag 31 juli, 15.00 uur met het openingsconcert in de Martinikerk. Op maandag en dinsdag wordt er meteen hard gewerkt in de eerste ronde in de Nieuwe Kerk en de Martinikerk.
Zes kandidaten gaan door naar de halve finale op donderdag in de Lutherse Kerk. En drie finalisten spelen op zaterdag 6 augustus in de finale in de Martinikerk.
Poster IMOCG22 13 junib
Verder zijn er nog concerten op dinsdag, woensdag en vrijdag, twee excursies en acht masterclasses verspreid over de week. Kijk voor meer informatie over het programma op de website www.imocg.nl
IMG_6516

IMOCG Juryconcerten

in de Martinikerk & de Der Aa-kerk

De kandidaten van de IMOCG worden tijdens de competitie beoordeeld door een internationale jury. Deze vijf gerenommeerde concertorganisten geven zelf ook concerten: niet te missen voor de liefhebber van orgelconcerten op topniveau!

Op woensdag 3 augustus geven Nathan Laube, Pier Damiano Peretti en Jean-Claude Zehnder een concert in de Martinikerk. Aanvang 20.00u.
Voor tickets en het programma, klik hier.

Op vrijdag 5 augustus geven Éric Lebrun en Reitze Smits een concert in de Der Aa-kerk, aanvang 20.00u.
Voor tickets en het programma, klik hier.

Twee orgelexcursies: er is nog plaats!

In de IMOCG week worden er twee orgelexcursies georganiseerd. Voor beide excursies zijn nog tickets verkrijgbaar.
Excursie 1 is 'Orgel in de Hortusbuurt' op dinsdag 2 augustus, 14.00-16.30 uur. Stef Tuinstra vertelt alle verhalen rond het Timpe-orgel in de Nieuwe Kerk en laat ook de rijke klankvariaties van dit orgel horen. Pieter Bootsma gidst de deelnemers door de historische Hortusbuurt met alle mooie hofjes. In de pauze wordt een heerlijke high tea geserveerd. Voor info en tickets, klik hier.
Groningen_Nieuwekerk_001a_Stoel
Loppersum kerk 2
Excursie 2 is 'Orgels in de Fivelingo-streek' op vrijdag 5 augustus, 10.30-17.30 uur. Sietze de Vries en Reint Wobbes leiden het gezelschap in een touringcar langs de orgels in Loppersum, Appingedam en Farmsum. De lunch wordt geserveerd op de mooie locatie van het Koetshuis bij Ekenstein. Voor info en tickets, klik hier.

22

Bijwonen IMOCG-masterclasses

In de IMOCG-week worden er acht masterclasses gegeven. De aanwijzingen van de docent zijn in de kerk ook te volgen, want er wordt gebruik gemaakt van een headset. Heel interessant om te horen wat de deelnemers doen met de tips van de docent! Tickets zijn 5 euro, voor meer informatie, klik hier.
Inschrijven voor deelname aan de masterclasses kan ook nog steeds. Het inschrijfformulier is te vinden op de website.

Programma zomer-orgelseries

Er bestaat nog een wereld naast de evenementen van de IMOCG. Ook de komende weken zijn er nog orgelconcerten in de verschillende kerken in de stad. Op de website van Groningen Orgelstad zijn de orgelagenda en de ticketservice te vinden. Hieronder ook een kort overzicht:

wo. 20 juli - Leo van Doeselaar - Martinikerk, aanvang 20.00 uur.
vr. 22 juli - Peter v/d Zwaag - Martinikerk, aanvang 12.45 uur.
za. 23 juli - Janny de Vries - Pelstergasthuiskerk, aanvang 13.30 uur.
ma. 25 juli - Martin Rost - Der Aa-kerk, aanvang 20.00 uur.
wo. 27 juli - Bob v/d Linde - Martinikerk, aanvang 20.00 uur.
za. 30 juli - Marta Miranda Perez - Pelstergasthuiskerk, aanvang 13.30 uur.

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan heel eenvoudig via deze link.
Donatie
Footer Nieuwsbrief IMOGC 2022-A
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet