Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 19 september 2023

Over exact één maand, van do 19 t/m zo 22 okt. organiseert Stichting Groningen Orgelstad de negende editie van het Schnitgerfestival. Met het thema 'Muziek uit de Hanze' biedt het festival oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische orgels van Groningen. Meer info in deze en komende nieuwsbrieven.
Film op het Schnitgerfestival:

Silence of the Tides

Filmmaker Pieter-Rim de Kroon maakte in 2020 de betoverende film 'Silence of the Tides' over het Waddengebied, dat hij liet zien als een levend organisme ademend met het getij, de wind en de seizoenen. In deze film ook een hoofdrol voor het Schnitger-orgel op het Duitse eiland Pellworm. Speciaal voor het Schnitgerfestival is er een eenmalige vertoning van de film in de bioscoop van het Forum, met daarnaast een kort programma waarvoor het publiek zich naar de Martinikerk verplaatst: daar speelt de organist en componist van de film, Birgit Wildeman, muziek uit de film op het Martiniorgel. Afgewisseld met een vertelling van verhalenverteller Frank Belt. Ook met borrelhapjes en iets te drinken.

Zaterdag 21 oktober, in twee groepen: aanvang 13.00 uur of 15.00 uur.
Info en tickets via silence of the tides

Vincent van Laar op het Le Picard-koororgel

Een première tijdens het Schnitgerfestival: voor het eerst na de restauratie - die op dit moment plaatsvindt! - wordt het koororgel in de Martinikerk weer bespeeld. En wel door niemand minder dan Vincent van Laar, in een concert met The Northern Consort.
In het programma 'Hanzeatische pracht' spelen zij werken van Herschel, Telemann, Böhm en C.P.E. Bach.

TIP:
Dit concert is ook te boeken met een lunch bij de sfeervolle Brasserie Prinsenhof, gelegen op
2 minuten lopen van de kerk, aan de overzijde van het Martinikerkhof.

Zaterdag 21 oktober, 13.00 uur.
Tickets via Hanzeatische pracht

Wandelconcert

Traditie in het Schnitgerfestival is het Wandelconcert, waarbij het publiek halverwege het concert over de beide markten in het centrum van Groningen wandelt naar de andere kerk en het andere Schnitger-orgel.
Deze keer beginnen we in de Martinikerk met Anne-Gaëlle Chanon op het Martiniorgel. Zij speelt werken van o.a. Bruhns, Scheidemann en J.S. en C.P.E. Bach.
Pieter-Jelle de Boer zet het concert na de pauze voort op het orgel in de Akerk met werken van o.a. Buxtehude, Brahms, Mendelssohn en Distler. Gegarandeerd een mooie afwisselende avond.

Vrijdag 20 oktober, 19.30 uur. Tickets via wandelconcert
Kijk voor het hele programma van het Schnitgerfestival op de website
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet