Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 26 augustus 2023

Van donderdag 19 t/m zondag 22 oktober organiseert Stichting Groningen Orgelstad wederom het Schnitgerfestival, de negende editie. Met het thema 'Muziek uit de Hanze' biedt het festival weer oog- en oorstrelende voorstellingen en concerten rondom de historische Groninger orgels. Meer info in deze en komende nieuwsbrieven.

Schnitgerfestival 2023:

Barok, jazz, film en veel orgel

Na het orgelconcours IMOCG in 2022 organiseert Groningen Orgelstad in 2023 weer het Schnitgerfestival. Hoofdgasten zijn de twee fantastische organisten Anne-Gaëlle Chanon en Pieter-Jelle de Boer die verschillende concerten geven. Typisch Schnitgerfestival is dat het orgel ook klinkt in combinatie met andere instrumenten of kunstvormen, en dat gebeurt zeker: het blokfluittalent Lucie Horsch treedt op met het Luthers Bach Ensemble, het NDR Vokalensemble o.l.v. Klaas Stok zingt in het slotconcert, we horen de jonge musici van het Europäisches Hanse-Ensemble, er is een jazzconcert in de Lutherse Kerk, een kinderconcert in de Akerk en er is een voorstelling met de prachtige waddenfilm 'Silence of the Tides'. Om maar een paar te noemen..
Poster Schnitgerfestival
Kijk voor het volledige programma op de website www.schnitgerfestival.nl en bestel alvast de tickets, want de kaartverkoop is gestart!

Sietze de Vries

Orgelexcursie met Sietze de Vries

Hij is er weer bij: de populaire orgelexcursie geleid door Sietze de Vries en streekhistoricus Reint Wobbes. Deze keer gaat de reis per touringcar naar de prachtige historische orgels in Kantens, Uithuizen en Warffum. De dag dat dit allemaal gaat gebeuren is vrijdag 20 oktober.
De excursie start bij de P&R Kardinge en duurt van 11.00 tot 16.30 uur. Lunch is inbegrepen. De prijs voor deelname is € 48,00.
Aanmelden kan via de website www.schnitgerfestival.nl

Masterclasses

De organisten Anne-Gaëlle Chanon en Pieter-Jelle de Boer, hoofdgasten van deze editie, geven allebei een masterclass op de zaterdagochtend, 21 oktober. Anne-Gaëlle Chanon geeft les op het Martiniorgel, Pieter-Jelle de Boer op het Schnitger-orgel in de Pelstergasthuiskerk.
Vakorganisten, orgelstudenten en gevorderde amateurs kunnen zich hiervoor aanmelden. Deelname kost € 50,00 (publiek kan de masterclass gratis bijwonen). Er is per masterclass plek voor acht deelnemers. Aanmelden vóór 1 oktober 2023 via laurens@schnitgerfestival.nl

Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet