header SF

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 23 september 2021

Van donderdag 14 t/m zondag 17 oktober organiseert Groningen Orgelstad voor de achtste keer het Schnitgerfestival, met ook deze keer weer een groot aantal mooie, meeslepende en soms onverwachte muzikale voorstellingen rond het stad-Groninger orgel.
Interieur Aa-kerk, foto Geert Pruiksma
Verdwijnen 1,5 meter-maatregel:

Ook bij Schnitgerfestival volle zalen weer mogelijk!

Per 25 september worden de coronamaatregelen versoepeld, wat ook voor het Schnitgerfestival belangrijke gevolgen heeft. De zalen mogen tot 75 % gevuld worden, omdat het niet meer nodig is de 1,5 metermaatregel te handhaven. Daar is de organisatie natuurlijk heel blij mee!
Voor alle voorstellingen van het festival geldt dat we ons blijven houden aan de actuele maatregelen. Zoals het er nu naar uitziet zullen we werken met het coronatoegangsbewijs (plus identiteitsbewijs) dat bij de entree gecheckt zal worden. Klik voor meer info hierover op deze link van de rijksoverheid: Coronabewijs.

Burgemeester Schuiling opent Schnitgerfestival 14 oktober

De officiële opening van het Schnitgerfestival is op donderdag 14 oktober 20.00 uur in de Martinikerk en wordt verricht door Burgemeester Schuiling. Daarna is er veel prachtige meerstemmigheid te horen in het openingsconcert door het Gesualdo Consort, het bekende vocale ensemble uit Amsterdam dat gespecialiseerd is in oude muziek. Samen met organist MatthiasHavinga brengen de acht zangers een oorstrelend programma rond 'Sweelinck, onze muzikale Rembrandt'.

Het is nu weer mogelijk om mooie concerten te bezoeken, dus koop gauw uw tickets via deze link!

Dansshow RHOMBUS! trekt de aandacht

Op de derde dag van het Schnitgerfestival, zaterdag 15 oktober, klinkt het nieuwe Edskes-Schnitgerorgel in de Lutherse Kerk in een heel verrassende setting tijdens de wervelende dansshow RHOMBUS! In deze dansvoorstelling zullen 10 dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts hun dynamische kunsten laten zien. Zij worden begeleid door Vincent Hensen-Oosterdijk op het orgel én door Kalina Vladovska, winnares van het Prinses Christina Concours 2019 op slagwerk. Een echte aanrader voor jong en oud.

Tickets voor RHOMBUS! à 10 euro zijn te krijgen via deze link.
Dans Vincent Hensen 1
_DSC8954 b
luciamarthas-eindvoorstellingen-20210627_352

Luthers Bach Ensemble presenteert bijzonder orgel

Het festivalthema 'Grootse meerstemmigheid' is in uitstekende handen bij het Luthers Bach Ensemble dat er een heel eigen draai aan geeft met het programma 'Pracht en praal van de Italiaanse meerkorigheid'.
Verspreid over de ruimte van de Der Aa-kerk staan de musici van het ensemble, de blazers van het brass-ensemble Copper & Zink en de solisten Kristen Witmer (sopraan) en Jasper Dijkstra (tenor) en brengen werken van o.a. Gabrieli en Monteverdi.
Centraal in dit concert staat het unieke verplaatsbare Castello Consort-orgel, een prachtig splinternieuw instrument in 17e-eeuwse middentoonstemming, op Italiaanse leest geschoeid.

Tickets zijn te krijgen via deze link.
Castello Consort-orgel

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan ook nog steeds, en heel eenvoudig via deze link.
Footer Nieuwsbrief SF21
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet