header SF

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 20 augustus 2021

Van donderdag 14 t/m zondag 17 oktober organiseert Groningen Orgelstad voor de achtste keer het Schnitgerfestival, met ook deze keer weer een groot aantal mooie, meeslepende en soms onverwachte muzikale voorstellingen rond het stad-Groninger orgel.
6. Detail 1a

Twee livestreams op 21 en 28 augustus

Groningen Orgelstad verzorgt de komende weken weer twee livestreams.

Cd-presentatie Robert Kuizenga
De eerste is op zaterdag 21 augustus, 17.00 uur. Countertenor Robert Kuizenga presenteert dan zijn nieuwe solo-album Eternal Source in het koor van de Martinikerk. Op het programma werken van Bach, Handel, Purcell en Vivaldi.
Organist Tymen Jan Bronda en trompet-tist Bruno Fernandes omlijsten het vocale gedeelte met feestelijke werken van Telemann.
Eeuwe Zijlstra
LBE_Eternal-Source-CD-presentatie-webhires
Bommen Berend Concert
De tweede livestream is een week later op zaterdag 28 augustus. Dan geven organist Eeuwe Zijlstra en trompettist Jan Vermaning het traditionele Bommen Berend Concert in de Nieuwe Kerk. Dit concert begint om 15.00 uur.

Voor beide livestreams geldt dat er deze keer een bedrag van € 5,- voor betaald dient te worden. Klik op de groene livestream knop en het wijst zich vanzelf.
De opnames van de livestreams blijven tot een week na uitzending online staan en zijn dan nog te bekijken.
Zowel het concert van 21 als dat van 28 augustus zijn ook live te bezoeken.
Tickets cd-presentatie Eternal Source (21 aug, 17.00 uur): www.binnenstadskerken.nl.
Tickets Bommen Berend Concert (28 aug, 15.00 uur): www.groningen-orgelstad.nl.

De cd Eternal Source is te koop vanaf 21 augustus te verkrijgen via deze link.
GSA foto Hans Hijmering

Vliegende start ticketverkoop Schnitgerfestival

Nadat de ticketservice op 13 augustus werd geopend vlogen de eerste toegangskaarten de deur uit. Wees er op tijd bij als je de grote publiekstrekkers niet wilt missen. Koop nu alvast uw tickets voor het openingsconcert met het Gesualdo Consort Amsterdam, op donderdag 14 oktober, 20.00 uur in de Martinikerk. Zij brengen het thema van deze editie, ‘Grootse Meerstemmigheid’, meteen tot leven met hun programma ‘Sweelinck onze muzikale Rembrandt’.

Steun Stichting Groningen Orgelstad

Het is nog steeds mogelijk om een donatie te doen via de website. Met uw gift steunt u de Stichting Groningen Orgelstad in haar inspanningen de historische orgels in de stad Groningen te laten klinken en voor de toekomst te bewaren. Groningen Orgelstad heeft de status van culturele ANBI, en dat geeft extra voordeel voor de giftenaftrek.
Doneren-757x557
De stichting kan uw steun goed gebruiken, dus aarzel niet en klik hier.
Footer Nieuwsbrief SF212
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet