header_imocg

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 17 juni 2022

Van zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus 2022 organiseert Stichting Groningen Orgelstad de tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG). Een orgelconcours met internationale allure op de historische orgels van Groningen. Deze nieuwsbrief informeert over de actualiteiten rondom Groningen Orgelstad en de IMOCG.

Openingsconcert IMOCG op 31 juli in de Martinikerk

Het orgelconcours IMOCG komt met rasse schreden naderbij. Op 31 juli a.s. komen de twaalf deelnemers en de vijf juryleden aan in Groningen, en in de middag is om 15.00 uur de officiële start van deze spannende muzikale week, met een groots openingsconcert in de Martinikerk.
Erwin Wiersinga bijt samen met het Luthers Bach Ensemble het spits af met orgelwerken van o.a. Scheidemann en Böhm, en cantates van Buxtehude en Bach. Een prachtig concert met vocale en instrumentale muziek uit de barok, en een mooi begin van de IMOCG.
Voor tickets en info, klik hier.
Poster Openingsconcert IMOCG def

Ga mee op excursie! 2 & 5 augustus

De orgelexcursies van Groningen Orgelstad zijn altijd populair. Deze keer biedt de organisatie er twee aan: op dinsdag 2 augustus is er een middagprogramma 'Orgel in de Hortusbuurt' verzorgd door de Vrienden van de Nieuwe Kerk, met een demonstratie van het Timpe-orgel door Stef Tuinstra en een stadswandeling o.l.v. van een gids door de historische Hortusbuurt. In de pauze is er een uitgebreide high tea.
Orgels excursies
Op vrijdag 5 augustus leidt Sietze de Vries de dagexcursie 'Orgels in de Fivelingo' naar Loppersum, Appingedam en Farmsum. Streekhistoricus Reint Wobbes vertelt onderweg alles over de geschiedenis van de streek en de kerken die bezocht worden.
De reis begint op P&R Kardinge en gaat per touringcar. Onderweg is er een lunch op het mooie Landgoed Ekenstein. Deze excursie wordt georganiseerd i.s.m. Stichting Groningen Orgelland. Voor beide excursies is veel interesse, dus wees op tijd met bestellen!

Voor tickets voor 'Orgel in de Hortusbuurt' à € 20,00, klik hier.
Voor tickets voor 'Orgels in de Fivelingo' à € 48,00, klik hier.

Eerste ronde IMOCG op twee orgels

De eerste ronde begint meteen op maandagochtend, 1 augustus, in de Nieuwe Kerk. Voor de internationale jury spelen de twaalf deelnemers om beurten een programma van vijf werken waarbij ze kunnen kiezen uit repertoire van Bunk, Rheinberger en Schumann. De dag erna, op dinsdag 2 augustus, spelen ze in de Martinikerk en spelen ze drie werken, van Buxtehude, Ritter en Bach. Er is op een beide dagen een sessie in de ochtend en in de middag. Toegang is hier gratis. Klik hier voor meer informatie.
BWV 541

Inschrijven voor de Masterclasses

22
Inschrijven voor de masterclasses kan nog steeds. Vak-organisten, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs worden van harte uitgenodigd. Zij krijgen les op topniveau, want de docenten zijn Theo Jellema, Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga en daarnaast ook de leden van de internationale jury: Éric Lebrun, Pier Damiano Peretti, Reitze Smits, Jean-Claude Zehnder en Nathan Laube. Deelnemers wordt verzocht bij het orgel passend repertoire in te studeren om aan te werken in de les. Inschrijven kan via de website.
Het is ook mogelijk om de masterclasses bij te wonen als toeschouwer. Voor het publiek zijn de aanwijzingen van de docent goed te volgen via een geluidsinstallatie: interessant om te horen wat de leerlingen doen met de tips van de docenten! Kijk voor meer informatie op de website.

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan ook nog steeds, en heel eenvoudig via deze link.
Footer Nieuwsbrief IMOGC 2022-C
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet