header_imocg

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 23 mei 2022

Van zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus 2022 organiseert Stichting Groningen Orgelstad de tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG). Een orgelconcours met internationale allure op de historische orgels van Groningen. Deze nieuwsbrief informeert over de actualiteiten rondom Groningen Orgelstad en de IMOCG.
Edskes orgel Lutherse kerk

Namen deelnemers van IMOCG 2022 zijn bekend!

De selectiecommissie bestaande uit Hayo Boerema, Stef Tuinstra en Theo Jellema had er een hele klus aan, maar na het beluisteren van de tientallen ingestuurde geluidsopnames heeft zij nu een definitieve keuze gemaakt. De 12 deelnemers aan de tweede editie van de Internationale Martini Organ Competition Groningen (op de fotocollage v.l.n.r.) zijn:
Anne Spink – Verenigde Staten
Daniel Seeger – Duitsland
Sunkyung Noh – Zuid-Korea
Ágoston Tóka – Hongarije
Leendert Verduijn – Nederland
Vladimir Skomorokhov – Rusland
Elena Maleva – Rusland
Ilaria Centorrino – Italië
Nicola Dolci – Italië
Diederik Blankesteijn – Nederland
Niels Adema – Nederland
Eri Takata – Japan
Alle deelnemers kleiner
Zij gaan in drie rondes strijden om de winst. Na elke ronde gaat de helft van de kandidaten door. Op zaterdagavond 6 augustus spelen de drie finalisten op het Martiniorgel. Het repertoire dat gespeeld wordt is hier te zien.

Ticketverkoop IMOCG van start

Vanaf nu is het ook mogelijk om tickets te kopen voor de evenementen van de IMOCG. Toegang voor de eerste ronde (op maandag 1 en dinsdag 2 augustus) is gratis, voor de andere competitierondes, de concerten, masterclasses en excursies wordt wel entree geheven. Kijk voor meer informatie en tickets op www.imocg.nl
Concert in de Martinikerk

Inschrijven voor de IMOCG Masterclasses

22
Tijdens de IMOCG worden er dagelijks meerdere masterclasses gegeven (o.a. in de Der Aa-kerk en de Pelstergasthuiskerk). Hiervoor kunnen ook vak-organisten, conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs zich inschrijven. Zij krijgen les op topniveau, want de docenten zijn Theo Jellema, Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga en daarnaast ook de leden van de internationale jury: Éric Lebrun, Pier Damiano Peretti, Reitze Smits, Jean-Claude Zehnder en Nathan Laube. Inschrijven kan via de website.

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan ook nog steeds, en heel eenvoudig via deze link.
Footer Nieuwsbrief IMOGC 2022-A
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet