header_imocg

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 7 maart 2022

Stichting Groningen Orgelstad heeft tot doel de pracht en kwaliteit van de historische orgels in de stad Groningen in stand te houden en de bekendheid ervan te vergroten. Daartoe organiseert zij o.a. afwisselend het Schnitgerfestival en de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG). Deze zomer is het de beurt aan de IMOCG.
Klavier Aa-kerk Omke Oudeman SOGK header 2

Internationaal orgelconcours IMOCG 31 juli t/m 6 augustus

Nadat het concours in 2020 afgelast moest worden door de situatie rondom COVID ziet het er nu toch echt naaruit dat het deze zomer wel kan doorgaan!
In de week van zondag 31 juli t/m zaterdag 6 augustus zal Groningen even het centrum van de internationale orgelwereld zijn als toporganisten, jonge orgeltalenten en orgelliefhebbers naar de stad komen voor de tweede editie van de International Martini Organ Competition Groningen.
Het programma van de IMOCG 2022 biedt veel prachtigs, met concerten, een orgelexcursie naar het Hogeland, heel veel masterclasses en natuurlijk de spannende competitie die ook toegankelijk is voor het publiek. Kijk voor het complete programma op imocg.nl
Flyer IMOCG foto

Inschrijving deelnemers IMOCG nog geopend tot 15 maart

Sinds september vorig jaar is de inschrijving voor de competitie van de IMOCG geopend. Jonge talentvolle organisten hebben nog tot 15 maart a.s. de tijd om zich aan te melden (via de website) en de ingespeelde geluidsopnames te uploaden. Daarna gaat de selectiecommissie bestaande uit Hayo Boerema, Theo Jellema en Stef Tuinstra aan de slag om de beste 12 kandidaten te selecteren. Vóór 1 mei wordt bekend gemaakt wie de gelukkigen zijn die mogen afreizen naar Groningen om aan de competitie mee te doen.

Internationale jury

De IMOCG 2022 kan zich verheugen op de komst van een zeer deskundige jury. De deelnemers worden namelijk beoordeeld door de internationaal vermaarde concertorganisten (v.l.n.r.) Éric Lebrun (Frankrijk), Pier Damiano Peretti (Italië), Reitze Smits (Utrecht), Nathan Laube (VS) en voorzitter Jean-Claude Zehnder (Zwitserland).
Complete jury2
Naast hun jurytaken zullen deze organisten ook een aantal masterclasses verzorgen en krijgen zij de gelegenheid om zelf een concert te geven op verschillende van de prachtige Groningse orgels. Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Concertagenda

Duo Calyptura4
Naast de IMOCG zijn er dit seizoen uiteraard nog meer orgelevenementen bij te wonen. Op de website groningen-orgelstad.nl staan een overzicht van alle orgelconcerten die in de stad te bezoeken zijn. Kijk bijvoorbeeld hier voor het concert van Duo Calyptura (met Jos Maters op orgel en Marlon Valk op saxofoon) in de Nieuwe Kerk op zondag 13 maart.

De concerten staan ook vermeld in de orgelseries flyer die verspreid wordt in de kerken.
Flyer Groningen Orgelstad 20222

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan ook nog steeds, en heel eenvoudig via deze link.
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet