header SF

Nieuwsbrief Groningen Orgelstad - 12 oktober 2021

Van donderdag 14 t/m zondag 17 oktober organiseert Groningen Orgelstad voor de achtste keer het Schnitgerfestival, met ook deze keer weer een groot aantal mooie, meeslepende en soms onverwachte muzikale voorstellingen rond het stad-Groninger orgel.
Martiniorgel

Schnitgerfestival begint vocaal met het Gesualdo Consort

Het is zover. De week van het Schnitgerfestival is aangebroken. Vanaf donderdag gaat het los! We beginnen donderdagavond met een concert van het Gesualdo Consort en organist MatthiasHavinga die samen de weergaloos mooie muziek van Jan Pieterszoon Sweelinck voor het voetlicht brengen in hun programma 'Sweelinck onze muzikale Rembrandt'.
Matthias
GSA Hans Hijmering 2
Ook de andere dagen van het festival valt er veel te beleven voor de muziekliefhebber, met o.a. concerten van het Luthers Bach Ensemble en Copper & Zink, Aart Bergwerff, Bernard Winsemius & Jürgen Essl en het fenomenale slotconcert op zondagmiddag met het Britse gezelschap Stile Antico. Kijk op de website voor meer info en tickets.

3 livestreams tijdens het Schnitgerfestival

Voor mensen die wel graag naar een concert willen, maar die het nog niet aandurven, of die om een andere reden niet naar de concertlocatie kunnen komen, verzorgt Stichting Orgelstad Groningen livestreams van 3 evenementen:

- Tango! Piazzolla op vrijdag 15 oktober, 20.00 uur, in de Nieuwe Kerk.
- RHOMBUS! op zaterdag 16 oktober, 15.00 uur, in de Lutherse Kerk
Deze twee concerten zijn via deze link te bekijken, tegen betaling van 5 euro.

- De Stedelijke Cantatedienst op zondag 17 oktober, 10.00 uur, in de Martinikerk.
Deze livestream is (gratis) te volgen via kerkdienstgemist.nl

Carillonconcert met Argentijnse tango

Komt het er niet van om een concert te bezoeken, dan kun je vast wel luisteren naar het carillonconcert op zaterdag, 12.00 uur. Stadsbeiaardier Maurits Bunt verblijdt het centrum van Groningen met werken van o.a. Sweelinck, Dufay, Praetorius en Buxtehude én van Piazzolla! Klik hier voor een overzicht van Maurits' programma.
Maurits Bunt 2
Klein maar fijn:

Duo Belder Kimura in de Pelstergasthuiskerk

Duo Belder Kimura 2
En heb je zaterdag door het carillon-concert de smaak te pakken dan ga je om 15.00 uur naar de Pelstergasthuis-kerk, om te genieten van het virtuoze repertoire voor klavecimbel en barok-viool. Duo Belder Kimura presenteert een prachtig barok programma rond de Venetiaanse componist Tomaso Abinoni. Klik hier voor info en tickets.

Geef uw steun aan Groningen Orgelstad

Wilt u een donatie doen aan de Stichting Groningen Orgelstad, dat kan ook nog steeds, en heel eenvoudig via deze link.
Footer Nieuwsbrief SF21
logo_groningen-orgelstad-3
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd namens Stichting Groningen Orgelstad.
Stichting Groningen Orgelstad organiseert het Schnitger Festival en de International Martini Organ Competition Groningen.
Email Marketing Powered by MailPoet