Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Orgel solo

15 juli 2018om 15:00

€8 – €10

Sechs Choräle von verschiedener Art

Vincent van Laar

Organist/ klavecinist Vincent van Laar speelt  Johann Sebastian Bachs ‘Sechs Choräle von verschiedener Art’, ookwelgenoemd de Schübler-Choräle (BWV 645-650).

Vijf van deze ‘Choräle’ zijn van Bachs eigen cantatedelen en het zesde is dat wellicht ook uit een verloren gegaan werk. Waar sommigen niet twijfelen aan de hand van de meester zien anderen een ‘gat’ tussen Bachs eigen, verfijnde transcripties en deze vaak letterlijk op het orgel overgezette werken. Liet de meester deze taak bijvoorbeeld aan een van zijn zonen? Werden deze succesnummers in bewerking misschien wat meer populair? Feit is dat Bach zelf een druk beschreven exemplaar van Schüblers drukwerk bezat.

Zie ook de recensie op orgelnieuws.nl: http://www.orgelnieuws.nl/vincent-laar-speelt-leipziger-en-schubler-koralen-melle.

NB: U kunt Vincent zijn nieuwe Schübler-CD, opgenomen op het prachtige Vater-orgel te Melle (D), in de kerk aanschaffen.

Het programma wordt omlijst met diverse bijpassende werken uit de barokke orgelliteratuur.Na afloop bieden de Vrienden van de Lutherse kerk u een glas wijn aan.

Welkom op dit zomerse zondagmiddagconcert op het nieuwe barok-orgel!

entree €10 / €8 (vriend)

Concertserie Lutherse kerk Groningen
www.binnenstadskerken.nl
www.svlk.nl
www.schnitgerorgel2017.nl
informatie& reserveren via

 

Gegevens

Datum:
15 juli 2018
Tijd:
15:00
Kosten:
€8 – €10
Evenement Categorie:

Locatie

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
Groningen, 9711 KC
+ Google Maps