Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Cantatevesper Vincent van Laar

19 mei om 17:00

Cantatevesper “Bleib bei uns, denn es will Abend werden”

Op zondag 19 mei om 17:00 uur in de Lutherse Kerk te Groningen voert het Cantatekoor Eelde-Paterswolde en barok-ensemble onder leiding van Vincent van Laar Bach’s cantate “Bleib bei uns, denn es will Abend werden” (BWV6) uit. Solisten zijn David van Laar (altus) en Nico van der Meel (tenor).

“Een poëtisch meesterwerk in muziek” noemde Schweitzer het openingskoor van deze cantate. De Emmaüsgangers smeken de intrigerende wandelaar, de niet herkende Jezus, bij hen te blijven, met steun van hobo’s en hobo da caccia. Het driedelige openingskoor heeft in het midden een frisse dubbelfuga. De aria die volgt, met de sfeer van de vallende avond, is voor alt met hobo da caccia en pizzicato cello. De sopranen zingen dan boven de violoncello piccolo een koraal dat Bach bewerkte voor de serie Schübler-koralen.
De tweede aria van deze cantate is voor tenor met strijkers, en heeft door de vele voorhoudingen – Licht, Worts – en de vallende figuren, in de partij van zowel van solist als strijkers een vertrouwend vragend karakter. Een koraal uit het atelier van Luther besluit deze cantate.

Voorganger is Maren Overbosch.
Tymen Jan Bronda bespeelt het orgel.

Na de vesper kunt u in de Lutherzaal genieten van een eenvoudige maaltijd. Aanmelden is gewenst via het e-mailadres: . Er wordt voor deelname aan de maaltijd een eigen bijdrage van 5,- euro gevraagd.

Gegevens

Datum:
19 mei
Tijd:
17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Lutherse Kerk
Haddingestraat 23
Groningen, 9711 KC
+ Google Maps