Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Avondtmusysck Wolfgang Zerer

18 juli 2018om 20:00

€10,00

Avondtmusyck concert Wolfgang Zerer

Zes toporganisten zullen deze zomer het imposante Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen bespelen tijdens de woensdagavondconcerten.

Het hoofdorgel van de Martinikerk is een parel voor de stad Groningen. Dit grootse instrument geldt als een pronkstuk binnen de Nederlandse orgelcultuur maar ook voor heel Noord-Europa. Het orgel staat bekend om haar sprankelende en heldere klanken met een directe zeggingskracht. Een uurtje orgelmuziek in de Martinikerk is dan ook een bijzondere en grootse belevenis en een rijke ervaring. Internationaal befaamde organisten uit de hele wereld komen graag naar Groningen om dit uitzonderlijk instrument te bespelen.

Vanwege een aantal bestuurswisselingen in de organisatie is dit jaar gekozen voor een zestal concerten van hoge kwaliteit. Het streven is om dit aantal in de komende jaren weer uit te breiden. In het Schnitger-jaar 2019 zal het orgel van de Martinikerk ook een prominente plaats in nemen in de te organiseren festiviteiten. De bespelingen in de zomerserie woensdagavondconcerten van dit jaar worden verzorgd door de volgende gerenommeerde organisten:

25 juli – Sietze de Vries
(kerkelijk organist Martinikerk Groningen)

1 augustus – Erwin Wiersinga
(titulair organist Martinikerk Groningen)

8 augustus – Stephen Tharp
(organist St.-James Church, New York)

De woensdagavondconcerten beginnen om 20.00 uur. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. De entreeprijzen zijn: €10, €8 en €5, inclusief een drankje na afloop van het concert. Na het slotakkoord van het concert is er de gelegenheid om met elkaar in aanwezigheid van de concertgever na te praten en te genieten van de prachtige entourage en atmosfeer van de Martinikerk in Groningen. Wees van harte welkom!

Zie ook de website: www.avondmuziek.nl
Facebook: avondtmusyck martinikerk groningen
Instagram:  avondmuziek

Klik hier voor het programma

Wolfgang Zerer werd in 1961 in Passau geboren. Hij ontving zijn eerste orgellessen van de Passauer Domorganist Walther Schuster. Vanaf 1980 studeerde hij aan de Musikhochschule in Wenen (orgel bij Michael Radulescu, clavecimbel bij Gordon Murray, directie bij Karl Österreicher en Kerkmuziek) . Hierna volgde hij nog een tweejarige clavecimbelopleiding bij Ton Koopman in Amsterdam en een Kerkmuziek-A studie in Stuttgart (orgel bij Ludger Lohmann).

Wolfgang Zerer was prijswinnaar bij meerdere orgelconcoursen (o.a. Brugge en Innsbruck). Na het bekleden van een leerstoel aan de Musikhochschule in Stuttgart werd hij in 1989 aangesteld als Professor voor Orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Ook is hij sinds 1995 gastdocent aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en sinds 2006 Professor voor Orgel aan de Schola Cantorum in Basel. Concerten, masterclasses, jurywerkzaamheden en opnames voerden hem naar vele landen in Europa en naar Israël, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan.

Gegevens

Datum:
18 juli 2018
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps