Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Avondtmusysck Erwin Wiersinga

1 augustus 2018om 20:00

€10,00

Avondtmusyck concert Erwin Wiersinga

Zes toporganisten zullen deze zomer het imposante Schnitger-orgel in de Martinikerk in Groningen bespelen tijdens de woensdagavondconcerten.

Het hoofdorgel van de Martinikerk is een parel voor de stad Groningen. Dit grootse instrument geldt als een pronkstuk binnen de Nederlandse orgelcultuur maar ook voor heel Noord-Europa. Het orgel staat bekend om haar sprankelende en heldere klanken met een directe zeggingskracht. Een uurtje orgelmuziek in de Martinikerk is dan ook een bijzondere en grootse belevenis en een rijke ervaring. Internationaal befaamde organisten uit de hele wereld komen graag naar Groningen om dit uitzonderlijk instrument te bespelen.

Vanwege een aantal bestuurswisselingen in de organisatie is dit jaar gekozen voor een zestal concerten van hoge kwaliteit. Het streven is om dit aantal in de komende jaren weer uit te breiden. In het Schnitger-jaar 2019 zal het orgel van de Martinikerk ook een prominente plaats in nemen in de te organiseren festiviteiten. De bespelingen in de zomerserie woensdagavondconcerten van dit jaar worden verzorgd door de volgende gerenommeerde organisten:

8 augustus – Stephen Tharp
(organist St.-James Church, New York)

De woensdagavondconcerten beginnen om 20.00 uur. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. De entreeprijzen zijn: €10, €8 en €5, inclusief een drankje na afloop van het concert. Na het slotakkoord van het concert is er de gelegenheid om met elkaar in aanwezigheid van de concertgever na te praten en te genieten van de prachtige entourage en atmosfeer van de Martinikerk in Groningen. Wees van harte welkom!

Zie ook de website: www.avondmuziek.nl
Facebook: avondtmusyck martinikerk groningen
Instagram: avondmuziek
.
Klik hier voor het programma

Erwin studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano bij Gerben Makkes van der Deijl. Verdere studie volgde hij bij o.a. Harald Vogel, Marie Claire Alain en Guy Bovet. In 2014 is hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het fameuze Arp Schnitger in de Martinikerk. Hij is tevens organist op het Hinsz-orgel in de Catharinakerk te Roden.

Erwin Wiersinga is orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij concerteert in vele Europese landen alsmede in Korea, China en Japan. Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. In die hoedanigheid werkte hij met dirigenten als Mariss Jansons, Ricardo Chailly, Ivan Fischer, Philippe Herreweghe, Sir Colin Davis en Leonard Slatkin.

Gegevens

Datum:
1 augustus 2018
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps