Laden Evenementen

« Alle concerten

  • Dit event is voorbij.

Avondtmusysck Stephan Tharp

8 augustus 2018om 20:00

€10,00

Avondtmusyck concert Stephan Tharp

 Het slot concert in de jaarlijkse zomeravondserie van de Stichting Avondtmusyck Martinikerk Groningen wordt gegeven door Stephen Tharp.

Het hoofdorgel van de Martinikerk is een parel voor de stad Groningen. Dit grootse instrument geldt als een pronkstuk binnen de Nederlandse orgelcultuur maar ook voor heel Noord-Europa. Het orgel staat bekend om haar sprankelende en heldere klanken met een directe zeggingskracht. Een uurtje orgelmuziek in de Martinikerk is dan ook een bijzondere en grootse belevenis en een rijke ervaring. Internationaal befaamde organisten uit de hele wereld komen graag naar Groningen om dit uitzonderlijk instrument te bespelen.

Vanwege een aantal bestuurswisselingen in de organisatie is dit jaar gekozen voor een zestal concerten van hoge kwaliteit. Het streven is om dit aantal in de komende jaren weer uit te breiden. In het Schnitger-jaar 2019 zal het orgel van de Martinikerk ook een prominente plaats in nemen in de te organiseren festiviteiten. De bespelingen in de zomerserie woensdagavondconcerten van dit jaar worden verzorgd door de volgende gerenommeerde organisten:

De woensdagavondconcerten beginnen om 20.00 uur. Een half uur voor aanvang gaan de deuren open. De entreeprijzen zijn: €10, €8 en €5, inclusief een drankje na afloop van het concert. Na het slotakkoord van het concert is er de gelegenheid om met elkaar in aanwezigheid van de concertgever na te praten en te genieten van de prachtige entourage en atmosfeer van de Martinikerk in Groningen. Wees van harte welkom!

Zie ook de website: www.avondmuziek.nl
Facebook: avondtmusyck martinikerk groningen
Instagram:  avondmuziek

Klik hier voor het programma

Stephen Tharp studeerde in Chicago aan het Illinois College en aan de Northwestern University bij o.a. Wolfgang Rübsam. Ook studeerde hij bij de legendarische Jean Guillou in Parijs. Tharp was organist aan de St. Patricks Kathedraal en Grace Church in New York. Thans is hij artist-in-residence aan de prestigieuze St. James’ Church op Madison Avenue in New York.

Gegevens

Datum:
8 augustus 2018
Tijd:
20:00
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:

Locatie

Martinikerk
Martinikerkhof 3,
Groningen, Groningen 9712 JG
+ Google Maps